Simpanan Emas untuk Pendidikan Anak


Rasa terpanggil untuk memberi formula untuk simpanan pendidikan anak-anak kita pada masa depan. Jika anda membeli 20gm untuk anda yang baru/bakal lahir) dan anda simpan selama mana yang anda tentukan. Contohnya, setelah anak anda berumur 18 tahun, berapakah pulangan anda pada masa itu?

Dari formula dalam excel dengan menggunakan function FV iaitu Future Value

FV(20%,18,0,-3200) , anda akan mendapat RM 85,194.67 jika kenaikannya 20 peratus setahun.

Fikirkan lah jika dalam 10 tahun, kenaikan 380% seperti sebelumnya. Fikirkan lah.

Salam Ceria
TokPeraihEmas.com


Melabur dalam EMAS untuk mengelak Inflasi


Melabur dalam EMAS sentiasa menjadi elemen pelaburan yang terbaik. Semua negara membangun seluruh dunia mengikut sahaja sistem kapitalis barat iaitu mencetak duit macam jual goreng pisang.

Bank utama seluruh dunia menampakan GDP, Growth Per Capita rendah dan ini membuatkan mereka mencetak duit sewenang-wenangnya. Mereka fikir dengan cara ini dapat mengatasi inflasi tetapi inflasi itu bagaikan harimau yang tidak mudah dijinakkan.

Ini adalah menyebab kenapa pelabur perlu berhati-hati and tidak lama lagi inflasi akan berlaku and ia akan menjadi lebih buruk. Cara terbaik mengelak inflasi sudah semestinya EMAS. Jika anda lihat carta setiap tahu, anda dapat lihat peningkatan nilai semasa emas bertambah.

Jika anda lihat carta semasa matawang US, anda akan melihat penurunan nilai matawang tersebut. Analysis telah pun memutuskan bahawa nila ceiling emas akan tetatp, dana harga lantai UDS tidak akan menjadi lebih rendah.

Jika kerajaan masih menambah dan mencetal bekalan matawang mereka selagi itulah inflasi akan berlaku. Mudah bukan.

Ramai yang bertanya, kenapa kena guna EMAS sebagai penyekat inflasi. Sejarah telah menunjukkan EMAS telah wujud lebih 1000 tahun lalu . Dengan ini, kita perlu beralih kepada EMAS.

Jom join jadi dealer saya. Hubungi saya ZAM (TokPeraihEmas.com) at 013.6408906 atau isi borang di http://tokperaihemas.com

Teknik Teknik Melabur EMAS


1. Beli & Pajak EMAS (teknik outdated dah.. ramai yang kantoi, last-last berhutang dengan Ar-Rahnu). eh bukan, dia orang keje untuk bayar Bank Rakyat dan Agro Bank

2. Teknik Perbelanjaan bulanan dikawal selia EMAS - paling best tapi modal tinggi.

3. Teknik Emas VS ASB - Susah nak citer.

4. Teknik Stok Sendiri - Kasi display je

5. Teknik Simpan buat perkasam - Teknik holding power yang tinggi. Kalau tak jual, memang tak rasa profit.

6. Teknik Rempit Emas, jangan sampai disempitkan. - Target banyakkan stok EMAS, kalau tak displin memang kantoi

7. Teknik 6 bulan - Kena ada holding power

8. Teknik Pecahan Emas - kurangkan kadar tanggungan pajakan di Ar-Rahnu

9. Teknik 3 Tahun - Kena ada holding power yang tinggi


DVD Video: Why Gold and Silver

Why Gold and Silver by Mike Maloney

In this amazing video you will learn how history unequivocally shows that there is a way to transform the upcoming economic storm into life changing wealth for you and your family.

For the last 5000 years, gold and silver have been the safe haven asset; the asset that protects your wealth during turbulent times. But there are brief moments in history where gold and silver are not only the safe haven, but they also offer the single greatest potential gains. We believe now is one of those times. If you are informed this period in history could present you with the biggest financial opportunity of your lifetime.

* boleh pinjam atau muat turun.

Kompilasi Strategi EMAS


Sudah Genap 6 tahun saya menceburi bisnes emas secara aktif, maka banyak lah informasi-informasi yang saya cari di halaman web OTAI-OTAI EMAS and juga seminar-seminar EMAS yang tumbuh semacam cendawan tumbuh selepas hujan.

Seminar

Antara seminar-seminar yang saya ikuti adalah Seminar EMAS PokLI dan Tuan Karim BizMambau dan Seminar EMAS (Kearah kebebasan kewangan melalui Public Gold) PokLI dan Tuan Mohd Faizan (pelaburjutawan)

Banyak tips-tips dan strategi yang saya dapati dari Seminar EMAS ni yang tidak diberitahu secara direct di halaman blog mereka.

Mahar

Nak tahu ke? Itu kena bayar mahar tu.. Salah seorang SIFU saya, mahar nya kenalah beli EMAS dengan saya. Itu je.

Saya jawab kenapa kena mahar. Sebabnya................ kalau bagi free info, ramai yang masuk telingan kiri dan keluar telinga kanan. Kalau mereka yang beli EMAS tu, sememang nya mereka nakkan ACTION, nak kan taktik camner untuk menjana pendapatan dari EMAS mereka. Betul tak?

Saya akan reveal kompilasi taktik-taktik dan strategi EMAS ini untuk mereka yang serius sahaja dan menjadi dealer saya.

Kalau yang tak serius tu, tak payah ler.. Baca je apa yang ada di semua blog OTAI EMAS kat alam maya siber ni je. Tak payah keluar duit, tak payah ACTION. Mudah kan, tak habis air liur dan tak habis masa saya.


Sesiapa yang berminat tu, tahniah diucapkan dan saya pun seperti anda suatu masa dulu. Dah puas saya mencari sesuatu untuk mendapat pendapatan pasif yang berterusan. Dah banyak MLM saya masuk, dah naik menyampah dah orang dengar. Bosan betul.

Tapi akhirnya, ini lah satu-satu 'passion' saya dan saya akan tumpukan sepenuh masa saya terhadap perniagaan emas ini.

Walaupun saya bergelar Senior Technical Consultant, Engineer atau Researcher yang pernah bekerja di Syarikat Antarabangsa di Stockholm, Milan dan Bern, saya adalah insan biasa seperti anda yang mencari sesuap nasi untuk masa hadapan yang lebih cerah.

Wang bukanlah segala-galanya, tapi segala-galanya memerlukan wang.

Belajar PHD sekali pun, akhirnya untuk dapat gaji. Alangkah lebih baik belajar ilmu menjana wang daripada ilmu yang hanya dipraktis di Universiti saja.

Sekian dari saya. Good Luck ya, saya doakan untuk anda.

Sesiapa yang serius tu, boleh la kita TT kat mana-mana. Mana tahu, kita boleh sama-sama berjaya and berkerjasama.

Amin.

​----------------------------------------------
Nizam / 0136408906
Introducer PG Code : PG005353
PublicGold Dealer
----------------------------------------------



Matlamat Utama Pelaburan EMAS

Matlamat UTAMA membeli dan menyimpan EMAS

  • Menguatkan kuasa membeli
  • Mengurangkan hutang yang tidak baik.
  • Mengurangkan kebergantungkan kepada Wang Fiat
  • Mengelak dari Sistem Kapitalis
  • Keuntungan berlipat ganda dengan kenaikan emas
  • Magnet Kekayaan
  • sebagai forgotten saving bagi mengelak kebocoran wang

Kebebasan Kewangan


Kebebasan Kewangan adalah kemampuan untuk hidup mengikut gaya hidup yang kita suka tanpa memikir kita harus bekerja atau bergantung kepada orang lain tentang wang. Bekerja mengikut minat kita.

Satu lagi yang paling penting - "Piece of Mind" atau dengan ketenangan jiwa.

Salah satu cara saya adalah dengan melabur dalam EMAS Fizikal.

Nak tahu, kena pergi belajar ilmu manipulasi EMAS..

Kalau tak pun, boleh whatsapp saya

 ----------------------------------------------
Mohd Nizam / 0136408906
Introducer PG Code : PG005353
PublicGold Dealer
----------------------------------------------


Tepuk dada tanya Minda

Cara menjadi Dealer Public Gold


Untuk menjadi DEALER PUBLIC GOLD

DEALER = RM20K dengan komisyen 1.0%
DEALER UTAMA @ PRIORITY DEALER = RM100K dengann komisyen 1.5%
MASTER DEALER = RM500K dengann komisyen 2.0%
*berubah dari semasa-kesemasa [ sila WA untuk bertanya ]

** Semuanya dengan Stok EMAS bukan membership sahaja.

Gunakan langkah dibawah untuk anda mendaftar sebagai Agen dealer

SMS sahaja senang kepada 013.6408906

"NAMA ANDA,KAD PENGENALAN,ALAMAT SURAT MENYURAT,TELEFON,EMAIL,NO AKAUN MAYBANK @ & JENIS STOK"

Sebagai contoh:

Saya ingin menjadi DEALER dengan modal 20K.

Contoh Harga EMAS Gold bar 999 20gm : RM3200
Harga 1 Dinar 916 : RM660

Saya mengambil 6 x 6 Gold Bar EMAS 999 20gm = 6 x RM3200 =19200
2 x 1 Dinar 916 = 2 x RM 660= RM1320
Total = RM 20520

----------------------------------------------------------------------------------
Untuk Gold bar 20gm, caj bawaan = RM10 setiap satu
Untuk Gold bar 50gm, caj bawaan = RM20 setiap satu
Untuk Gold bar 100gm, caj bawaan = RM30 setiap satu

*Dinar tidak ada caj bawaan.

Masa BOP, nak jadi dealer makin rendah dengan Harga Promosi.   Sapa tak nak, memang rugi.

Wasap saya!
----------------------------------------------
Nizam / 0136408906
Introducer PG Code : PG005353
PublicGold Dealer
----------------------------------------------

Apa itu Karat atau Carat


Karat @ Carat adalah cara untuk menyukat ketulenan emas. 1 Karat (dalam ertikata K) bersamaan 24 kali ganda ketulenan bahan.

X = 24 x Mg / Mm

dimana

X adalah takat ketulenan sesuatu bahan
Mg adalah bahan pengurut untuk ketulenan emas atau platinum
Mm adalah jumlah berat sesuatu bahan

Maka 24 Karat emas tulen ialah (99.9% Au w/w), 18-Karat Emas mempunyai 75% Emas, 12-Karat emas mempunyai 50% emas dan sebagainya.


Karat Emas dalam bentuk bullion dan pembuatan barang kemas:

24 Karat (millesimal fineness 999 or higher)
23 Karat (millesimal fineness 950)
22 Karat (millesimal fineness 916)
21 Karat (millesimal fineness 875)
20 Karat (millesimal fineness 833)
18 Karat (millesimal fineness 750)
15 Karat (millesimal fineness 625)
14 Karat (millesimal fineness 585)
10 Karat (millesimal fineness 417)
9 Karat (millesimal fineness 375)
8 Karat (millesimal fineness 333)
1 Karat (millesimal fineness 042)

Graf ketulenan :

Koleksi ebook tentang Emas

Koleksi ebook saya:


1. Buy Gold Now





2. Rich Dad - Guide to Investing in Gold and Silver



3. EbookMenyingkap Rahsia Pelaburan

4. Emas Percuma Dalam Barang Terpakai/ Rosak

5. Emas Emas yang Hilang

6. How to Profit in Gold: Professional Tips and Strategies for Todays Ultimate Safe Haven Investment



7. Turning Silver into Gold

**



8: Gold, The once ad future Money





9. Precious Metals Trading: How To Forecast and Profit from Major Market Moves Book

Kisah ku mengenai kepentingan Emas

Saya menyedari tentang pentingnya emas dalam kehidupan ini agak lambat juga. Beli emas pun hanya sekadar untuk isteri pakai sebab orang lelaki mana boleh pakai barang kemas emas ni.

Kelantan, City of Dinar

Jika anda pernah ke Kelantan terutama di Pasar Siti Khadijah, anda akan dapati bahawa ramai usahawan wanita kelantan yang barang kemas emas nya sampai ke Pangkal Lengan. Itu kelebihan orang Kelantan. Kesedaran tentang Emas sebagai asas simpanan masa depan sejak dari dulu lagi.
Berbalik kepada cerita saya, saya menyedari hal ini setelah kawan-kawan saya dikalangan usahawan yang suka bergiat dengan perniagaan. Salah satu perniagaan yang dijalankan adalah menjual/beli emas especially Rantai Emas 999.

Mulanya, saya tidak mempedulikan perniagaan mereka hinggalah saya melihat passive income mereka yang cukup mantap sekali. Sebagai jurutera atau merangkap Konsultant, saya lebih gemar bekerja makan gaji dan hanya mengharapkan gaji bulanan. Ini adalah idea yang sangat teruk dan sehingga kini ia amat mengecewakan saya dan selalu bertanya "Kenapa saya lambat sedar"?

Bermula nya pada tahun lepas, setelah dikeliling oleh kawan-kawan yang mempromosi kan gold bar Public Gold dan rantai emas 999. Saya agak skeptikal pada mula dengan modal permulaan yang agak besar pada permulaannya sebagai dealer. Duit nya ada tapi budget itu saya kumpul untuk deposit bagi flat/apt bagi pelaburan hartanah pertama saya.

Beberapa hari sebelum berakhirnya tahun 2010, saya dengan rakan sepejabat melawat sendiri Ofis Public Gold di Sunway. Keadaan nya agak sesak pada masa itu tetapi saya gagahi dengan bertanya tentang Public Gold. Walaupun sebelum ni, saya sudah mengetahui apakah produk-produk emas yang dikeluarkan oleh Public Gold. Untuk kali ini, saya bertanya tentang detil sebagai dealer Public Gold.

Dealer Public Gold

Apabila mengetahui terms and condition sebagai Dealer Public Gold, saya dan rakan sekerja telah mendaftar diri sebagai Dealer Public Gold. Hati bercampur baur, nak masuk ke tidak? Adakah ini peluang terbaik untuk saya. Jumlah permulaan 20 ribu menjadi persoalan. Walaupun budget itu ada tapi hati masih berbelah bagi.

Pada masa yang sama, Eksekutif Pemasaran Public Gold telah memberitahu saya tentang Skim Pinjaman Mudah atau EPP untuk bakal dealar untuk 4 kali bayaran dengan caj tambahan RM103. Oleh kerana saya tidak membawa check semasa pendaftaran itu. Bayaran ansuran telah diberikan.

Tetapi saya telah membayaran kesemua jumlah tersebut dalam masa 2 bulan sahaja dan semua stok emas itu telah saya perolehi.

Modal RM20,000 je

Dengan Modal lebih kurang RM20,000 pada masa itu, saya mendapat stok emas 6 x 20gm Gold Bar 999 and 2 x 1 dinar.

Setelah difikirkan balik, modal RM20,000 tidaklah sebesar mana dibandingkan peluang untuk menjana pendapatan dari kenaikan dan juga jualan emas itu sendiri.

Kebaikan untuk menjadi dealer public Gold and melabur adalah seperti dibawah.












Jika Anda berminat untuk menjadi Dealer/Agen Public Gold, sila WASAP saya!

----------------------------------------------
Nizam / 0136408906
Introducer PG Code : PG005353
Active PublicGold Dealer
----------------------------------------------
 


Kenapa saya memilih untuk membeli emas Public Gold


MENGAPA anda perlu menyimpan emas fizikal

1. Emas ialah kekayaan yang sebenarnya
2. Harga emas sentiasa meningkat dalam jangka masa panjang.
3. Nilai wang kertas sentiasa jatuh di dalam jangka masa panjang
4. Aset yang terunggul
5. Ia tidak boleh dimanipulasikan


Kenapa saya memilih untuk membeli Emas Fizikal Public Gold

1- Mereka menawarkan spread yang sangat rendah untuk jualan semula, iaitu sekitar 4-6% sahaja berbanding kedai emas yang mengenakan spread 15-30%.

2- Saya berpeluang menjadi ahli perniagaan (dealer) emas public Gold.


3 - Harga yang berubah setiap 20 minit memberikan lebih peluang keuntungan berbanding harga emas di kedai emas yang tertakluk dengan ketetapan harga Persatuan Emas Malaysia dan Federasi Barang Kemas Malaysia.

4- Sebagai dealer, anda dibayar komisyen 1 - 1.5% dari setiap pembelian, tidak perlu jual pun, beli untuk sendiri pun sudah berbaloi.

5- Syarikat pertama di malaysia yang menjual emas, dinar dan barangan kemas dengan menggunakan sistem "locking price" sama ada melalui online (24 jam) , sms (24 jam) dan phone call (ofis hour).

6- Stok mudah didapati dan terdapat banyak pilihan mengikut kadar beratnya.

Kenapa saya perlu membeli emas fizikal


KENAPA SAYA MEMBELI EMAS FIZIKAL BERBANDING GSPA MAYBANK atau GIA PUBLIC BANK?
1- GSPA dan GIA hanya memberikan buku simpanan dan bukannya emas fizikal!! sekiranya berlaku sesuatu ada orang nak beli ke nilai emas yang berada dlm buku tu?
2- Kalau tidak silap, jika anda melabur di GSPA dan GIA, dan berlaku penurunan harga emas, maka anda perlu topup capital apabila telah sampai ke 1 tahap.. (kalau slh tlg betulkan)
3- Angka harga emas yg tercatat dlm buku GSPA / GIA, akan menyebabkan saya tidak boleh menggandakan nilai pelaburan saya.
4- GSPA & GIA tidak melindungi nilai aset dan kekayaan. Still paper money.
5- Perlu topup dan tidak boleh kaut untung ketika harga membuat retrace dan correction.
6- Perlu membayar service charge beberapa percent setiap tahun atas simpanan emas.
7- Jika simpanan di bank kurang dari gram yang ditetapkan, anda akan dikenakan caj tambahan

Mengapa saya memilih untuk menyimpan emas berbanding wang tunai


MENGAPA SAYA MEMILIH UNTUK MENYIMPAN EMAS BERBANDING MENYIMPAN TUNAI?

1- Nilai emas sentiasa meningkat utk jangkamasa panjang berbanding nilai wang tunai yg semakin menyusut setiap masa.

2- Emas kalis inflasi dan deflasi.

3- Saya menjadikan emas sebagai sandaran utk meminimakan risiko kerugian dlm pelaburan dan perniagaan.

4- Emas memberi kuasa penggandaan keatas nilai aset pelaburan saya, sekaligus mengurangkan risiko kerugian dlm pelbagai portfolio pelaburan.

5- Saya juga menjadikan emas sebagai pelindung nilai keatas harta yg saya miliki (Insurans).

6- Saya boleh menikmati keuntungan berganda jika nilainya terus menerus naik, dan jika harganya turun pun sy untung juga!

7- Purata kenaikan nilainya sangat tinggi iaitu sekitar 20-35% setahun. Sejak Januari 2010 - kini kenaikan nilai emas telah mencecah 26%.

Cara Belian Emas Public Gold


1- SMS nama penuh, no IC, alamat Email & Item Stok Emas yang mahu dibeli ke 013-6408906.

2- Saya akan lock item yang anda mahu berdasarkan harga semasa Public Gold dan saya akan email kan Purchase Order / Sales Order kepada anda.

** Perlu diingat harga akan berubah dalam masa 20 minit.

3- Buat bayaran dan collect item anda.

Harga Emas berubah dalam masa 20 minit

Dalam Web PublicGold, kita dapat melihat harga emas berubah-ubah setiap dua puluh minit. Dalam 20 minit sahaja, kita akan mengetahui keuntungan atau kerugian.


Bagi mereka yang berminat dengan emas, mereka akan peka tentang kenaikan dan penurunan harga emas.

Kenaikan dan penurunan emas tidaklah penting untuk anda yang baru bermula.

Anda hanya perlu mengetahui Margin harga emas anda.

Sebagai contoh: Harga emas hari ini adalah RM190/gm.

Maka anda membelinya dengan harga RM190 dan anda mendapat 1 gram Emas.

Harga margin anda sekarang adalah RM190/gm

Keesokan hari nya, anda melihat, harga telah turun kepada RM186.  Dalam hal ini, harga telah jatuh dan menjadi murah. Anda beli lagi 1 gram dengan harga RM186.

Pemurataan harga Emas anda sekarang adalah   [190 + 186] /2  = 188.

Harga margin ada sekarang adalah RM188/gm

Contohnya, keesokkan hari nya, anda mendapati harga emas adalah RM192/gm.
Harga ini telah menjadi lebih mahal untuk dibeli.  Mungkin anda perlu menunggu harga kembali rendah pada margin anda.

Check setiap hari, apabila harga emas rendah dari margin anda dan terus membeli.

Insyaallah pelaburan dan simpanan anda akan bertambah.


Maka selamat melabur!

Kadar Pajak Gadi Ar-Rahnu Agro Bank March 2011


Untuk makluman semua Agro Bank hanya menawarkan pajak gadai ar rahnu pinjaman 70% utk barang kemas dan goldbar hanya 65% sahaja

Banyak lagi tempat yang boleh anda gadai selain Agro Bank, Pos Ar-Rahnu, KDE dan bank-bank utama juga menawar pajak emas.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...