LANGKAH REGISTER GAP

Pertama sekali, untuk pembelian GAP (Gold Accumulation Program),  Anda perlu mengetahui jumlah yang ingin dibeli oleh anda.  Pembelian GAP boleh dibuat dengan minima RM100 atau 1 gram mengikut kadar pada hari tersebut.

Sebagai contoh, Kadar 1 gram pada hari ini adalah seperti dibawah:


Harga untuk 1 gram GAP = RM191


Untuk membeli mengikut GAP, anda boleh mengikut langkah dibawah

1) Bank in @ transfer duit

Masukkan duit ke akaun PG mengikut harga per gram di www.publicgold.com.my. Kalau hari ni RM191

No akaun 5571 3923 8048 (Maybank), Public Gold Marketing Sdn. Bhd.

(Harga akan disemak sehari sekali jam 12.00 mlm)


2) Whatsapp & email Maklumat Anda


​Whatsapp maklumat ke 017-4866 916 (No Hp Public Gold bahagian GAP), taip :

a. Nama penuh:
b. No ic:
c. No telefon:
d. Email:
e. Jumlah yang dibank in:
f. Tarikh bank in:
g. Masa bank in:
h. Introducer : PG005353  MOHD NIZAM

(Attach-kan lagi skali slip bayaran itu supaya utk PG mengesahkan bayaran. Slip bayaran tu kena simpan baik-baik untuk rujukan masa depan)


Jika anda tidak menggunakan Whatsapp, Anda boleh emailkan slip bayaran ke gap@publicgold.com.my bersama maklumat diatas atau anda juga boleh email kepada saya di
ecmnije(a)yahoo.com utk memudahkan saya follow up PG (jika perlu)


3) Cek GAP Statement

Tunggu PG proses dlm masa 2 HARI BEKERJA.

Kalau dah dapat email dan PG CODE dari PG, login website utk cek GAP Web Statement.

Gunakan NO IC tanpa (-) PASSWORD. Dan PG CODE sebagai USERNAME.

Kalau tidak terima juga statement itu, boleh follow up dengan PG.

(Bila-bila nak keluarkan emas tu, datang di office PG tunjuk i/c & bayar caj premium je. Call dulu sebelum datang)
Previous
Next Post »
0 Komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...