Hari Gaji adalah Hari yang paling Gembira Setiap bulan

Bagi setengah orang, hari gaji adalah hari yang paling gembira selain hari cuti mingguan bagi yang bekerja makan gaji. Hari Gaji adalah hari yang paling seronok kerana dapat gaji. Memang lah kalau tak dapat gaji, muncunglah jawabnya.

Bagi yang pandai dan berhemat tu, hari Gaji adalah hari yang paling sibuk.

Hari Gaji adalah hari untuk savekan kewangan. Transfer duit sana-sini. Bayar itu dan ini.

Bagi yang bijak wang tu, pada "HARI GAJI" inilah, mereka put aside gaji dulu untuk simpanan.
Tukar duit simpanan jadi sesuatu yang tangible tu seperti emas dan perak.

Dok harap duit ringgit, lama-lama makin jatuh. Lagi-lagi yang terasa barang-barang makin mahal.

Mulai dari sekarang, Apa kata tukar bentuk simpanan, daripada simpan yang nombor, kita simpan benda yg kekal seperti Emas.

Mulakan dengan #1GramSebulan dulu Emas. Dapat kan Aura Emas tu dulu, lepas tu insyallah anda dapat Istiqamah nya.

Selamat menyimpan Emas.

----------------------------------------------
Mohd Nizam / 0136408906
Introducer PG Code : PG005353
PublicGold Dealer
----------------------------------------------

Silver Accumulation Program atau SAP

Apa itu SAP?

SAP adalah singkatan Silver Accumulation Program. 


​Ia adalah satu inisiatif Public gold untuk mereka yang nak mulakan simpanan silver pada harga jimat. Terutamanya mereka yang ada bajet kecil, anda boleh mula simpan silver walaupun sekecil RM100 (34gram).

Public Gold adalah syarikat Malaysia yang pertama melancarkan Program Pengumpulan Perak (SAP-Silver Accumulation Program) yang membolehkan orang ramai untuk mengumpul Silver/Perak fizikal secara sedikit demi sedikit pada harga serendah RM100 sahaja sebagai cara untuk melindungi harta benda mereka. Tapi untuk pembelian yang patuh syariah, minima pembelian adalah 250gram kerana pembelian bersandarkan fizikal yang ada dijual. Produk Perak fizikal yang dijual minima yang ada adalah 250gram.






 Untuk mengetahui harga perak terkini Public Gold, boleh masuk ke website Public Gold.

Public Gold SAP adalah 100% disokong oleh Perak fizikal, orang ramai boleh mengeluarkan Silver/Perak yang terkumpul dalam bentuk fizikal di semua cawangan Public Gold berhampiran.

Ciri-ciri dan kelebihan


– Pengumpulan perak fizikal dengan ketulenan Ag999  dalam berat (gm).

– Minimum RM100 dalam gandaan RM50 untuk mengumpul perak anda.

– Memaksimumkan nilai wang anda dengan penukaran kepada penurunan berat sehingga 3 titik perpuluhan (contohnya 0.001gm.).

-100% Perak fizikal diperuntukkan dengan yuran penyimpanan diketepikan.

– Pengeluaran minimum 250gram perak fizikal.

– Akaun Bersama Ibu Bapa & Anak di sediakan.

– Arahan tetap Bulanan turut disediakan.

Kepada yg berminat untuk memulakan simpanan perak ini, anda boleh hubungi saya.

Nak Daftar - disini
----------------------------------------------
Mohd Nizam / 0136408906
Introducer PG Code : PG005353
PublicGold Dealer
----------------------------------------------


Beli ikut kemampuan masing-masing. Belian yang bukan menghabiskan duit anda tapi belian yang mengandakan wang anda.

Yang menunggu terus menunggu.
Yang mengkaji, teruskan kajian.
Harga terus melonjak naik.


Tukar Mentaliti mengenai Aset

Orang muda perlu ada asset.

Mentaliti kita kalau asset ialah rumah dan tanah.

Tapi secara logiknye, gaji fresh grad kalau Rm 2000, boleh beli asset ape?

Boleh.. maybe rumah kos rendah.

Tapi masih lagi atas nama bank selagi awak belum settlekan hutang rumah tu unless awak beli cash.
.
.
Jangan bangga sangat kalau ade rumah tapi atas name bank. Eh? Eh? Hehe.

Emas pun Aset mampu milik. Sikit-sikit lama-lama jadi Bukit Emas



Register Public Gold disini!

Jangan Tunggu Baru Beli tetapi Beli Dulu Baru Tunggu

Saya berminat untuk mula simpan emas.

Bajet saya segram saja sebulan.

Berapa harga segram hari ni Tuan?


Harga hari ini RMXXX

Senyap.

Esok tanya lagi. Berapa harga segram hari ni Tuan?

Harga hari ini RMXXY

Senyap.

Minggu depan tanya lagi. Berapa harga segram hari ni Tuan?

Harga hari ini RMXXZ

Senyap.

Bulan depan tanya lagi. Berapa harga segram hari ni Tuan?

Harga hari ini RMXYZ

Senyap.

Dengar nasihat saya. Tanya harga segram tidak menjadikan gram anda bertambah.

Bila sudah ada duit, mulakan saja dengan segram sebagai permulaan.

Bila sudah mula, kita akan cepat serba-serbi. Cepat faham mahal murah harga. Sebab kita dah tahu margin belian kita. Kita boleh leverage harga emas segram kita.

Cepat bertambah gram yang disimpan. Cepat bertambah harta dan kekayaan kita.

Selagi tidak bermula, rasa takut dan tamak akan selalu mengacau.

Setiap kali tanya, harga semakin naik. Kita jadi TAKUT

Setiap kali tanya, harga makin turun. Kita pula jadi TAMAK

Masa bergerak terlalu lantas. Sedar tak sedar selepas bertahun-tahun tahu tentang emas dan kebaikan menyimpannya, kita masih di takuk lama.

Segram pun takde!

PEPATAH EMAS:

"Jangan Tunggu Baru Beli tetapi Beli Dulu Baru Tunggu"

Terimakasih utk Penulis Aiz

----------------------------------------------
Mohd Nizam / 0136408906
Introducer PG Code : PG005353
PublicGold Dealer
----------------------------------------------


Yang menunggu terus menunggu.
Yang mengkaji, teruskan kajian. Harga terus melonjak naik.

Tip Pelaburan Emas


Pelaburan emas fizikal ialah urusniaga jual beli jongkong emas atau emas dinar yang Sah dan Patuh Syariah dimana beli emas dapat emas fizikal.

Tips pelaburan emas adalah seperti berikut

# Beli emas mesti dapat emas, BUKAN dapat surat perjanjian atau kontrak atau hanya dapat sebahagian emas atau tertangguh...

# Beli emas masa ada wang atau wang lebihan kerana pelaburan emas untuk jangkamasa panjang kecuali belian emas bermodal besar yang mempunyai peratus spread rendah. Margin untuk besar bila berlaku kenaikan harga emas

# Beli emas untuk pelaburan jangka sederhana atau panjang sekurang-kurangnya dlm tempoh setahun untuk dapat keuntungan...Bukannya beli 1 gram hari ni dan nak jual bulan depan dengan mengharapkan keuntungan.

# Beli jenis emas yang mempunyai peratus spread atau susut nilai terendah untuk keuntungan maksima. Emas pelaburan lagi besar lagi murah dan lagi rendah peratus spread.

# Beli emas dari syarikat pelaburan emas yang kukuh serta banyak cawangan kerana pelaburan emas untuk jangka panjang dimana jika emas dijual kepada syarikat berlainan, harga jual emas akan dipotong untuk kos melebur semula emas.

# Beli emas popular iaitu mudah untuk dibeli, mudah dijual atau digadai serta emas popular serta diminati ramai supaya mudah dijual beli.

# Beli emas setiap bulan tanpa mengira harga emas tinggi atau rendah lebih mudah dan menguntungkan dengan sistem pemurataan harga sambil mengelak kebocoran wang.

# Beli emas TERUS pada permulaan sebagai tapak pelaburan atau benchmark harga emas sambil mengelak wang habis dibelanjakan begitu saja.  Jika hari ni harganya RM190,  esok harga emas RM185, maka ia adalah murah dari benchmark anda iaitu RM190.


* JANGAN beli emas perhiasan untuk pelaburan kerana harganya mahal, kena upah tujang, kena gst dan peratus spread/susut nilainya tinggi.

* JANGAN beli emas tetapi tak dapat emas fizikal atau emas tertangguh atau dijanjikan imbuhan bulanan kerana ianya pelaburan haram atau skim cepat kaya. Jangan tamak...

* JANGAN pajak emas tanpa sebarang alasan yg kukuh dan tanpa teknik yang betul kecuali pajak emas kerana kecemasan, pusing modal perniagaan atau teknik pajak pada waktu sesuai.

* JANGAN beli emas kerana terikut orang atau waktu harga emas melonjak tinggi disebabkan pemintaan yang tinggi kerana selepas itu harga emas akan bertindak balas turun sikit.

* JANGAN beli emas murah kerana emas murah yang tiada jenama atau scrap tanpa pengesahan ketulenan susah  dijual dan dipotong harga jual yang tinggi.

* JANGAN jual emas kepada syarikat atau kedai emas yang berlainan kerana harga jual emas di potong tinggi kerana kos lebur semula emas.

*JANGAN TIDAK BELI EMAS kerana emas penting sebagai penyelamat waktu kecemasan, kejatuhan nilai wang, ekonomi meleset, bencana dan pengelak kebocoran wang kerana emas mudah dibawa, kalis air api, kalis inflasi dan laku seluruh dunia.

“ NILAI EMAS SEMAKIN TINGGI, NILAI WANG SEMAKIN RENDAH “

JANGAN TUNGGU BELI EMAS, SETELAH BELI EMAS HANYA TUNGGU...

Hubungi thru WA 013-6408906, Mohd Nizam PG005353

Dealer Public Gold Semenjak 2011 untuk maklumat pelaburan emas fizikal ilmu pelaburan emas fizikal

Kalau kurang displin menyimpan cuba displinkan diri Simpan emas dengan GAP


Public Gold ada kaedah pembelian emas secara Easy Payment Purchase (EPP).


​Secara mudahnya, ia pembelian emas ansuran yang patuh syariah. (akad qabd berlaku ketika ambil emas di branch bukan ketika transfer duit bulan-bulan).

Boleh rujuk certification of shariah products EPP disahkan patuh syariah oleh Amanie Advisor.

Kaedah EPP ni bermanfaat bagi sesiapa nak DISIPLINKAN DIRI menyimpan emas.

Kaedah tu untuk PAKSA diri sendiri bayar emas yang kita book tu setiap bulan.

Lepas habis bayar ansuran selama 4 bulan atau 10 bulan, baru dapat emas.

Terbaik untuk yang susah disiplin menyimpan melalui kaedah GAP.

Sbb kalau guna kaedah GAP kita tak dipaksa untuk disilplin. Tapi kaedah EPP kita dipaksa.

Kadang-kadang orang mudah untuk bayar hutang tapi susah utk buat simpanan. Kan?

Ia juga seolah-olah beli emas pada masa depan dengan harga hari ini.

PUBLIC GOLD SESUAI UTK SEMUA LAPISAN UMUR DAN SEMUA GOLONGAN.

Pilih saja kaedah yg sesuai untuk kita. Yang penting buat simpanan emas fizikal ya.

----------------------------------------------
Mohd Nizam / Wasap 0136408906
Introducer PG Code : PG005353
PublicGold Dealer
----------------------------------------------

3 Posisi Pembeli Emas Fizikal


​----------------------------------------------
Nizam / 0136408906
Introducer PG Code : PG005353
PublicGold Dealer
----------------------------------------------
Boleh beli mengikut kaedah  full payment atau kaedah - EPP atau kaedah GAP.
Beli ikut kemampuan masing-masing.
Belian yang bukan menghabiskan duit anda tapi belian yang mengandakan wang anda.

Yang menunggu terus menunggu.
Yang mengkaji, teruskan kajian. Harga terus melonjak naik.

Senang kalau nak beli terus -register kat sini -----> http://bit.ly/2jhuvUC

Rakyat Malaysia memang mengalami kebocoran wang

Ternyata kenyataan ini benar.  Duit memang senang bocor kalau tidak pandai jaga. Kalau tidak disimpan dalam akaun, kena simpan di tempat yang susah dikeluarkan.

Simpan emas adalah salah satu dari cara untuk mengelak kebocoran.

Sahabat saya mengendalikan servis part time pada hujung minggu, setiap minggu beliau dapat menukarkan pendapatan part time kepada 1 gram emas.

Memamg hebat, sebulan dah ada 4 gram emas. Kalau setahun, dah 48 gram.

Wah berbaloi tu sangat.

Tak percaya tengok artikel ini.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...