Jadikan Emas sebagai Sahabat dan bukan menjadi Hamba Emas.
Emas - Komoditi terbaik untuk Simpanan Masa Depan

Hubungi: Nizam - WA 0136408906 atau wasap https://wasap.my/60136408906/emas
Introducer PG Code: PG005353
Senang je Daftar percuma disini

Breaking

Post Top Ad

Sunday, 28 February 2021

Duit entah kemana

Setiap bulan terima gaji. Setiap tahun naik gaji.

Rancangan nak buat duit tu ada macam-macam. Tak nak yang kecik-kecik. Nak yang besar-besar aje.

Last-last, rancangan ntah ke mana, duit pun habis tak tahu ke mana.

Mulai tahun ni, buang la angan-angan tinggi sangat tu. Start dengan benda kecil dulu sebagai titik permulaan.

Sebelum sibuk nak gandakan duit yang ada, baik fikir nak selamatkan duit yang tak banyak mana tu.

Beli emas 1 gram 1 bulan. Itu pun dah cukup baik.

Kalau kita plan nak simpan RM300 sebulan daripada gaji setiap bulan, sepatutnya kita akan ada RM3,600 pada bulan ke 12.

Tapi hakikatnya tak semudah itu. Usahkan RM3,600 pada bulan ke 12, RM300 tu pun belum tentu lagi ada dalam bulan kedua.

Betul ke setuju?

Ini perangai ramai orang termasuk saya sendiri.

Bila kenal emas, target cuba-cuba 1 gram 1 bulan. Hopefully dapat 12 gram pada akhir tahun.

Yang paling best kalau ikut pengalaman saya, lepas 12 bulan kita tak akan ada 12 gram. Kita akan ada lebih daripada tu dalam jumlah yang kita tak pernah terfikir untuk ada.

Kalau ada kawan-kawan kat sini yang dah alami atau susah nak simpan duit, selalu boros, cubalah tukar duit itu kepada emas.🤗

No comments:

Post a comment

Post Top Ad

Pages