Jadikan Emas sebagai Sahabat dan bukan menjadi Hamba Emas.
Emas - Komoditi terbaik untuk Simpanan Masa Depan

Hubungi: Nizam - WA 0136408906 atau wasap https://wasap.my/60136408906/emas
Introducer PG Code: PG005353
Senang je Daftar percuma disini

Breaking

Post Top Ad

Monday, 22 March 2021

Nota Ringkas- Akaun Emas GAP Public Gold





Nota Ringkas Faham - Apa Itu akaun Emas GAP Public Gold


AKAUN GAP TU MACAM MANA?

𝗚𝗼𝗹𝗱 𝗔𝗰𝗰𝘂𝗺𝘂𝗹𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻 𝗣𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺 (𝗚𝗔𝗣) tu kaedah simpan emas paling mudah dan paling murah di Malaysia. Ia disahkan patuh syariah.


Kelebihan Akaun Emas GAP:


Boleh mula beli & simpan 𝗲𝗺𝗮𝘀 𝗳𝗶𝘇𝗶𝗸𝗮𝗹 secara online dengan bajet 𝗺𝗶𝗻𝗶𝗺𝘂𝗺 𝗥𝗠𝟭𝟬𝟬.

Tak ada syarat wajib beli setiap bulan. Boleh beli & jual bila-bila masa secara online.

Emas tu boleh 𝘀𝗶𝗺𝗽𝗮𝗻 𝗱𝗲𝗻𝗴𝗮𝗻 𝗣𝗚 𝘀𝗲𝗰𝗮𝗿𝗮 𝗽𝗲𝗿𝗰𝘂𝗺𝗮. Tak ada had belian & tak ada had tempoh masa untuk simpan.

Kalau beli 1 gram, emas tu kekal 1 gram dalam akaun walaupun harganya dah berubah.

Kalau nak keluarkan emas tu & simpan sendiri pun boleh. Boleh keluarkan bila-bila masa.

Boleh keluarkan emas fizikal paling kecil 𝗴𝗼𝗹𝗱 𝗯𝗮𝗿 𝟭 𝗴𝗿𝗮𝗺, paling besar emas 1 kilo. Item 𝗱𝗶𝗻𝗮𝗿 pun boleh. Asalkan cukup baki dalam akaun.

Boleh minta PG 𝗽𝗼𝘀𝗸𝗮𝗻 𝗲𝗺𝗮𝘀 𝘁𝗲𝗿𝘂𝘀 𝗸𝗲 𝗿𝘂𝗺𝗮𝗵 melalui servis dinamakan GIT (Gold In Transit).

Kalau nak dapatkan maklumat lanjut, boleh baca penjelasan guru emas saya di www.bit.ly/beliemasgap


Senang cerita…


Akaun emas GAP dia macam akaun bank, cuma ini akaun emas. Boleh simpan emas serendah RM100 dan dapat 0.3+++ - 0.4+++ gram emas. Bila cukup gram besar seperti 1gram, 5gram, 10 gram atau 1dinar, 5dinar, 10dinar. Boleh keluarkan emas itu.


Konsep dia nak beli emas dengan nilai sedikit-sedikit, untuk bajet rendah. Sebab nak beli emas dengan gram besar harga lebih mahal/tinggi dari RM100. Dengan ada akaun GAP ni boleh mula simpan Emas dengan nilai RM100.


𝗦𝗘𝗦𝗨𝗔𝗜 𝗞𝗘 𝗕𝗘𝗟𝗜 𝗘𝗠𝗔𝗦 𝗦𝗘𝗞𝗔𝗥𝗔𝗡𝗚?


Kalau beli untuk simpanan sekurang-kurangnya 2 tahun, bila-bila masa pun sesuai.

Untuk jangka pendek, harga emas memang sentiasa naik turun. Tapi jangka panjang, harga emas confirm naik sebab kuasa beli duit kertas confirm makin susut.

Contoh mudah, harga karipap pun confirm naik dalam jangka panjang, inikan pula emas.

Cara yang betul untuk beli emas, beli dulu baru tunggu. Jangan tunggu dulu baru beli sebab tak siapa tahu bila harga akan naik atau turun. Kita hanya akan tahu harga paling rendah bila dah jadi sejarah. Dapat tahu pun tak guna sebab dapat tengok saja, tapi tak boleh beli.

Kalau nak cek trend harga emas dunia sebelum ni, boleh cek di https://goldprice.org/gold-price-history.html


𝗞𝗘𝗡𝗔𝗣𝗔 𝗛𝗔𝗥𝗚𝗔 𝗚𝗔𝗣 𝗟𝗔𝗚𝗜 𝗠𝗨𝗥𝗔𝗛 𝗗𝗔𝗥𝗜 𝗚𝗢𝗟𝗗 𝗕𝗔𝗥 𝟭 𝗚𝗥𝗔𝗠 𝗙𝗜𝗭𝗜𝗞𝗔𝗟?


Untuk GAP, kita beli GRAM, bukan ITEM. Masa beli tu kita belum pilih nak keluarkan item apa.

Contohnya beli 1 gram 1 bulan.

Bila cukup 10g dalam akaun GAP, kita boleh pilih untuk keluarkan samada; 1g x 10 keping atau 10g x 1 keping.

Item emas fizikal yang kita keluarkan tu tetap sama. Cuma kaedah belian saja berbeza.

Harga gold bar 1 gram memang mahal sebab kos pembuatannya lebih mahal. Boleh bandingkan harga gold bar 1 gram sekeping dengan mana-mana kedai emas.

Kalau pergi kedai emas, tanya nak beli gold bar 1 gram sekeping, berapa dia jual. Harga cash n carry.

Cuma PG bagi kita harga murah bila beli melalui GAP.


𝗔𝗣𝗔 𝗕𝗘𝗭𝗔 𝗘𝗠𝗔𝗦 𝗝𝗘𝗡𝗔𝗠𝗔 𝗫 𝗗𝗘𝗡𝗚𝗔𝗡 𝗣𝗚?

Apa-apa brand pun ok.

Cuma kalau beli emas untuk dapat harga tertinggi bila nak jual balik nanti, kena pastikan 5 kriteria penting;

1. Harga per gram murah

2. Susut nilai rendah

3. Stok tiada had

4. Cawangan jual beli banyak

5. Syarat jual beli tak cerewet


Untuk faham 5 kriteria penting tu, boleh baca artikel yang guru emas saya tulis di www.bit.ly/kriteriaemas


𝗞𝗘𝗟𝗘𝗕𝗜𝗛𝗔𝗡 𝗘𝗠𝗔𝗦 𝗣𝗚

Apa yang saya perhati, kelebihan emas Public Gold;

1. Harga lebih murah

2. Spread rendah

3. Diterima meluas oleh ar-rahnu di Malaysia sebab jenama dah trusted sejak 2008.

4. Urusan jual beli mudah sebab ada 17 cawangan seluruh Malaysia, dan boleh beli online saja, 24 jam sehari. Boleh minta PG hantarkan emas terus ke rumah melalui servis dinamakan GIT (Gold In Transit).

5. Disahkan patuh syariah.

Selebihnya boleh baca artikel yang guru emas saya tulis di www.bit.ly/kelebihanemaspg


𝗕𝗘𝗭𝗔 𝗗𝗜𝗡𝗔𝗥 𝗗𝗔𝗡 𝗚𝗢𝗟𝗗 𝗕𝗔𝗥

Dinar & gold bar sama saja dari sudut potensi keuntungan. Harga per gram sama, spread sama, ketulenan pun sama.

Bezanya cuma bentuk bulat & segi empat saja.

1 dinar tu beratnya 4.25 gram.


𝗣𝗚 𝗗𝗜𝗦𝗔𝗛𝗞𝗔𝗡 𝗣𝗔𝗧𝗨𝗛 𝗦𝗬𝗔𝗥𝗜𝗔𝗛?


Proses jual beli emas PG dah dapat sijil patuh syariah oleh Amanie Advisors, diketuai oleh Datuk Dr Mohd Daud Bakar yang juga pengerusi majlis penasihat syariah Bank Negara.

Kalau nak dapatkan maklumat lanjut fatwa tentang PG, boleh contact terus pihak Amanie www.amanieadvisors.com

Last sekali…

Istimewa bila jadikan saya sebagai introducer tuan/puan. 


**Percuma koleksi ebook emas saya dalam BM dan English


**Percuma ebook2 kewangan emas dan bebashutang.


**Groups whatsapp dan telegram support: 


Tambahan.. Selain buka akaun emas GAP boleh beli emas terus ke?


*Ada 3 Cara Belian Emas di Public Gold*


Semua kita mampu untuk membeli emas Public Gold mengikut kemampuan masing-masing. 2 cara lain untuk miliki emas Public Gold adalah :


1. Outright - Full Payment (Bayaran Penuh)

Sesuai untuk yang ada modal lebih RM 1000 untuk beli gold bar 10g, 20g, 50g, 100g, 250g, 1000g atau 1 dinar, 5 dinar dan 10 dinar.


2) Outright - Syariah Easy Payment Purchase (Beli emas bayar 4x atau 10x)

Sesuai untuk sahabat yang hendak memiliki item emas seperti Outright - Full Payment dengan 4 kali bayaran selama 4 bulan atau jika item emas 20 gram ke atas, boleh buat 10 kali bayaran selama 10 bulan. Setelah selesai bayaran, ambil emas dan simpan sendiri.


Link untuk tengok produk-produk emas Public Gold https://www.publicgold.com.my/index.php/products?task=DisplayGold


____________________________

Rujukan, Tulisan Asal, Sumber daripada Guru Emas Saya Tuan Zulkifli & Tuan Syukor Hashim

----------------------------------------------

NIZAM aka Tokperaihemas
PG005353
Authorised Priority Dealer Public Gold

FB : https://www.facebook.com/tokperaihemas

Telegram :

WhatsApp :







1 comment:

  1. Khalid Hamid

    𝐎𝐩𝐞𝐧 𝐈𝐧𝐯𝐞𝐬𝐭 𝐮𝐧𝐭𝐮𝐤 𝐡𝐚𝐫𝐢 𝐢𝐧𝐢
    02/Sep/2021
    𝐃𝐢 𝐛𝐮𝐤𝐚 𝐉𝐚𝐦 08.00
    𝐂𝐥𝐨𝐬𝐞 𝐉𝐚𝐦 16.00
    𝐒ILA PILIH PLAN YANG SUDAH KAMI SEDIAKAN...!!!!!!!

    PAKEJ PELABURAN 1HARI

    * BASIC 1 * UNTUNG 105%
    - Nilai pelaburan RM450.00,- hingga RM950.00,- dalam kontrak 1hari

    CONTOH PELABURAN HARI INI RM450.00,- kemudian 1hari selanjutnya RM472.00,- dicairkan ke akaun terdaftar
    ==============================
    * SILVER * UNTUNG 110%
    - Nilai pelaburan RM1,000.00,-hingga RM4,000.00,- dalam kontrak 1 hari.

    CONTOH PELABURAN HARI INI RM1,000,- kemudian keesokan harinya RM1,100.00,- dicairkan ke akaun terdaftar

    ===============================
    * GOLD *UNTUNG 120%
    - Nilai pelaburan RM5,000.00,- hingga RM9,000.00,- dalam kontrak 1 hari.

    CONTOH PELABURAN HARI INI RM5,000.00,- kemudian keesokan harinya RM 6,000.00,- dicairkan ke akaun terdaftar


    ===============================

    * VIP *UNTUNG 130%
    - Nilai pelaburan RM10,000.00,- hingga RM29,000.00,- dalam kontrak 1 hari.

    CONTOH PELABURAN HARI INI RM10,000.00,- kemudian keesokan harinya RM 13,000.00,- dicairkan ke akaun terdaftar


    ===============================

    * VVIP *UNTUNG 140%
    - Nilai pelaburan RM30,000.00,- hingga RM50,000.00,- dalam kontrak 1 hari.

    CONTOH PELABURAN HARI INI RM30,000.00,- kemudian keesokan harinya RM 42,000.00,- dicairkan ke akaun terdaftar


    INFO PENGEDARAN PALING TERKINI 09:00 PAGI.
    PENGHANTARAN WANG TETAP UNTUK AKAUN BERDAFTAR


    Live chat telegram


    https://t.me/Khalidhamid79
    Telegram

    Khalid Hamid

    PERNIAGAAN YANG AMAT DIPERCAYAI DAN DIJAMIN KEUNTUNGAN 100%

    ReplyDelete

Post Top Ad

Pages