Jadikan Emas sebagai Sahabat dan bukan menjadi Hamba Emas.
Emas - Komoditi terbaik untuk Simpanan Masa Depan

Hubungi: Nizam - WA 0136408906 atau wasap https://wasap.my/60136408906/emas
Introducer PG Code: PG005353
Senang je Daftar percuma disini

Breaking

Post Top Ad

Sunday, 27 June 2021

5 Tips Simpan Emas 1 gram 1 bulan



πŸ“ŒTips 1 
Target simpan emas1 gram 1 bulan sebagai "forgotten saving" (simpanan untuk dilupakan). Simpan, dan lupakan. Duit simpanan lain boleh disimpan di tempat lain seperti Tabung Haji atau ASB. 

πŸ“ŒTips 2 
Setiap kali dapat gaji, terus beli1 gram emas. Jangan tunggu duit Iebih baru nak menyimpan sebab memang tak akan ada duit Iebih. Disiplin menyimpan yang betul; "simpan dulu belanja selebihnya" bukan "belanja dulu simpan selebihnya". 

πŸ“ŒTips 3 
Jangan tunggu harga terbaik. Kalau tunggu pun selalunya tak berbaloi dengan risiko duit itu bocor. Takut-takut nanti, bila harga dah rendah, duit pula yang habis! 

πŸ“ŒTips 4 
Beli emas melalui kaedah Akaun Emas GAP (Gold Accumulation Program) Public Gold. Itu kaedah termudah dan termurah di Malaysia buat masa ini bagi sesiapa nak simpan1 gram1 bulan. 

πŸ“ŒTips 5 
Bila cukup 6 gram, keluarkan gold bar 5 gram sekeping dan simpan dalam dompet! Guru emas saya En. Syukor Hashim cadangkan buat begini supaya terasa aura dan keseronokkan simpan emas! Memang "feel" akan berbeza. la mempengaruhi minda separa sedar supaya kumpul lebih banyak kepingan emas! InsyaAllah.

Jom mulakan simpanan emas sekarang. Daftar PERCUMA je.

Saya bantu tuan/puan dengan senyuman 😊


No comments:

Post a Comment

Post Top Ad

Pages