LANGKAH REGISTER GAP

Pertama sekali, untuk pembelian GAP (Gold Accumulation Program),  Anda perlu mengetahui jumlah yang ingin dibeli oleh anda.  Pembelian GAP boleh dibuat dengan minima RM100 atau 1 gram mengikut kadar pada hari tersebut.

Sebagai contoh, Kadar 1 gram pada hari ini adalah seperti dibawah:


Harga untuk 1 gram GAP = RM191


Untuk membeli mengikut GAP, anda boleh mengikut langkah dibawah

1) Bank in @ transfer duit

Masukkan duit ke akaun PG mengikut harga per gram di www.publicgold.com.my. Kalau hari ni RM191

No akaun 5571 3923 8048 (Maybank), Public Gold Marketing Sdn. Bhd.

(Harga akan disemak sehari sekali jam 12.00 mlm)


2) Whatsapp & email Maklumat Anda


​Whatsapp maklumat ke 017-4866 916 (No Hp Public Gold bahagian GAP), taip :

a. Nama penuh:
b. No ic:
c. No telefon:
d. Email:
e. Jumlah yang dibank in:
f. Tarikh bank in:
g. Masa bank in:
h. Introducer : PG005353  MOHD NIZAM

(Attach-kan lagi skali slip bayaran itu supaya utk PG mengesahkan bayaran. Slip bayaran tu kena simpan baik-baik untuk rujukan masa depan)


Jika anda tidak menggunakan Whatsapp, Anda boleh emailkan slip bayaran ke gap@publicgold.com.my bersama maklumat diatas atau anda juga boleh email kepada saya di
ecmnije(a)yahoo.com utk memudahkan saya follow up PG (jika perlu)


3) Cek GAP Statement

Tunggu PG proses dlm masa 2 HARI BEKERJA.

Kalau dah dapat email dan PG CODE dari PG, login website utk cek GAP Web Statement.

Gunakan NO IC tanpa (-) PASSWORD. Dan PG CODE sebagai USERNAME.

Kalau tidak terima juga statement itu, boleh follow up dengan PG.

(Bila-bila nak keluarkan emas tu, datang di office PG tunjuk i/c & bayar caj premium je. Call dulu sebelum datang)

LANGKAH REGISTER GAP

LANGKAH REGISTER GAP
Untuk beli mengikut kaedah GAP, ikut langkah ni:

1) Bank in @ transfer duit

Masukkan duit ke akaun PG mengikut harga per gram di
www.publicgold.com.my. Kalau hari ni RM186

No akaun 5571 3923 8048 (Maybank), Public Gold Marketing Sdn. Bhd.

(Harga disemak sehari sekali jam 12.00 mlm)

2) Whatsapp & email Maklumat

Whatsapp maklumat ke 017-4866 916 (no Hp PG bahagian GAP), taip :

a. Nama penuh:
b. No ic:
c. No telefon:
d. Email:
e. Jumlah yang dibank in:
f. Tarikh bank in:
g. Masa bank in:
h. Introducer : PG005353 MOHD NIZAM

(Attach-kan lagi skali slip byrn tu supaya utk PG sahkan byrn. Slip
bayaran tu kena simpan baik-baik untuk rujukan masa depan)

KALAU TAK PAKAI WHATSAPP

Emailkan slip byrn ke gap@publicgold.com.my bersama maklumat

ecmnije(a)yahoo.com utk memudahkn sy follow up PG (jika perlu)

3) Cek GAP Statement

Tunggu PG proses dlm masa 2 HARI BEKERJA.

Kalau dh dpt email dan PG CODE dr PG, login website utk cek GAP Web Statement.

Gunakan NO IC tanpa (-) PASSWORD. Dan PG CODE sebagai USERNAME.

Kalau tidak terima juga statement tu, boleh follow up dgn PG.

(Bila-bila nak keluarkan emas tu, datang di office PG tunjuk i/c &
bayar caj premium je. Call dulu sebelum datang)

Trend Harga GAP Jan 2017

Trend harga GAP (Gold Accumulation Program) Public Gold 1gram 24K/999.9

Harga Emas GAP tidak termasuk caj premium


​Berminat buka akaun GAP, Whatsapp Zam 0136408906 selaku pemudah cara anda untuk simpanan emas 🎉

JANUARI 2017

1  Jan 2017 = RM179/g ↔
2  Jan 2017 = RM179/g ↔
3  Jan 2017 = RM179/g ↔
4  Jan 2017 = RM180/g ⬆
5  Jan 2017 = RM182/g ⬆
6  Jan 2017 = RM184/g ⬆
7  Jan 2017 = RM183/g ⬇
8  Jan 2017 = RM183/g ↔
9  Jan 2017 = RM184/g ⬆
10 Jan 2017 = RM184/g ↔
11 Jan 2017 = RM186/g ⬆
12 Jan 2017 = RM184/g ⬇
13 Jan 2017 = RM187/g ⬆
14 Jan 2017 = RM186/g ⬇
15 Jan 2017 = RM186/g ↔
16 Jan 2017 = RM186/g ↔
17 Jan 2017 = RM187/g ⬆
18 Jan 2017 = RM189/g ⬆
19 Jan 2017 = RM188/g ⬇
20 Jan 2017 = RM186/g ⬇
21 Jan 2017 = RM187/g ⬆
22 Jan 2017 = RM188/g ⬆
23 Jan 2017 = RM188/g ↔
24 Jan 2017 = RM188/g ↔
25 Jan 2017 = RM188/g ↔
26 Jan 2017 = RM186/g ⬇
27 Jan 2017 = RM184/g ⬇
28 Jan 2017 = RM184/g ↔
29 Jan 2017 = RM185/g ⬆
30 Jan 2017 = RM185/g ↔
31 Jan 2017 = RM185/g ↔
JAN PROMO TO BE DEALER
•••••••••••••••••••••••••••••••••••
Open to all. Pembelian GAP 50 gram, anda layak jadi DEALER.

Berminat, terus contact saya.

 ----------------------------------------------
Mohd Nizam / 0136408906
Introducer PG Code : PG005353
PublicGold Dealer
----------------------------------------------


#SebulanSegramJadilah
#SetahunDapatDuaBelasGram
#BertahunTahunDapatBergramGram

JOM SIMPAN EMAS & Happy New Year 2017 semua

Tips untuk memiliki Aset Setiap Bulan


Saya doakan anda semua mendapat keberkatan dari apa saja sumber pendapatan anda pada bulan ini.

Saya ingin berkongsi 1 tip bagaimana anda boleh memanfaatkan pendapatan anda supaya ia tidak bocor dan kekal lebih lama.



Apa saja gaji atau pendapatan anda, asingkan terus sekurang-kurangnya 10% daripadanya untuk ditukarkan kepada aset mampu milik yang bernilai tinggi seperti emas.

Dengan cara ini, gaji anda tidak habis, simpanan anda kalis inflasi dan anda mula mengumpul aset sebagai harta bulan demi bulan.

Anggap saja ia adalah simpanan untuk dilupakan atau forgotten saving.

Percayalah, satu hari nanti anda sendiri akan terkejut dengan harta yang anda ada walaupun gaji kita tidak sebesar mana.

Selamat mencuba!

* Share dari PG Group

Zam / 013.6408906

Emas akan mencecah RM503

Sudah lama jangkaan emas akan mencecah harga RM400 ke RM500 tetapi belum sampai ke tahap itu lagi.

Walaubagaimanapun, mungkin ini adalah masa untuk anda menyimpan nya. sedikit demi sedikit.

Harga hari ini RM186/gm pada 26.1.2017



Emas dan Aku

Emas dan Aku


Andai benar segala jangkaan, aku anggap ianya REZEKI dari ALLAH.

Andai benar segala jangkaan, aku anggap ianya BONUS.

Andai benar segala jangkaan, aku anggap ianya BALASAN KESABARAN.

Aku tidak pernah mengharap sebab aku sedar ketika detik ringgitku dialih kepada ASET DAN PENYIMPAN NILAI TERBAIK IAITU EMAS FIZIKAL ketika itu jugalah aku dapat keuntungan.

Ringgitku tidak bocor lagi. Tiada istilah boros lagi. Nilai ringgitku telah diikat dan nilai ringgitku tidak dirompak secara terhormat.

Aku juga sedar FUNGSI SEBENAR emas fizikal seperti yang disebut dalam Qallamullah.


*petikan dari group PG
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...