Wang Kertas bukan penyimpan nilai yang baik

Wang Kertas bukan penyimpan nilai yang baik

 DUIT KERTAS BUKAN PENYIMPAN NILAI


Kalau kita faham hakikat sebenar duit kertas pasti kita tak akan simpan duit kertas terlalu banyak untuk jangkapanjang.


Duit kertas bukan penyimpan nilai, ia hanya sebagai medium pertukaran saja.


Kenapa bukan penyimpan NILAI?


Cuba anda bayangkan duit kertas RM100 jika dipotong 2 walaupun panjangnya sama, adakah nilainya terbahagi kepada ( RM50 : RM50 ).


Sudah pasti tidak.


Nilai duit bukan terletak pada kertas tu. Nilai duit kertas terletak pada jaminan kerajaan pemerintah.


Kita lihat nilai emas.


Jika emas berat 10gram dan dipotong kepada 2 bahagian iaitu (5gram : 5gram) sudah pasti nilainya terbahagi kepada 2.


Sebab emas adalah penyimpan nilai yang benar. Nilai emas terletak pada BERAT & KETULENAN semata-mata tanpa jaminan sesiapa.


Simpan emas sekarang untuk selamatkan nilai kekayaan kita.


Jadikan emas sebagai insurans kewangan bila berlakunya kegawatan ekonomi.

Bencana kewangan datang tanpa AMARAN.


Kredit Tn Azam


𝐁𝐚𝐠𝐚𝐢𝐦𝐚𝐧𝐚 𝐤𝐢𝐭𝐚 𝐛𝐨𝐥𝐞𝐡 𝐭𝐚𝐡𝐮 𝐬𝐚𝐦𝐚 𝐚𝐝𝐚 𝐞𝐦𝐚𝐬 𝐢𝐭𝐮 𝐭𝐮𝐥𝐞𝐧 𝐚𝐭𝐚𝐮 𝐩𝐚𝐥𝐬𝐮

𝐁𝐚𝐠𝐚𝐢𝐦𝐚𝐧𝐚 𝐤𝐢𝐭𝐚 𝐛𝐨𝐥𝐞𝐡 𝐭𝐚𝐡𝐮 𝐬𝐚𝐦𝐚 𝐚𝐝𝐚 𝐞𝐦𝐚𝐬 𝐢𝐭𝐮 𝐭𝐮𝐥𝐞𝐧 𝐚𝐭𝐚𝐮 𝐩𝐚𝐥𝐬𝐮

 



"𝐁𝐚𝐠𝐚𝐢𝐦𝐚𝐧𝐚 𝐤𝐢𝐭𝐚 𝐛𝐨𝐥𝐞𝐡 𝐭𝐚𝐡𝐮 𝐬𝐚𝐦𝐚 𝐚𝐝𝐚 𝐞𝐦𝐚𝐬 𝐢𝐭𝐮 𝐭𝐮𝐥𝐞𝐧 𝐚𝐭𝐚𝐮 𝐩𝐚𝐥𝐬𝐮?"


Jawapan: Untuk orang awam, biasanya dia tak boleh tahu samada emas tersebut tulen atau tidak. Itu bukan kepakaran dia.


Namun anda boleh gunakan beberapa alatan untuk membantu mengenalpasti emas itu palsu atau tidak.


𝟏. 𝐌𝐞𝐧𝐠𝐠𝐮𝐧𝐚𝐤𝐚𝐧 𝐦𝐚𝐠𝐧𝐞𝐭.

Emas tulen tidak tertarik kepada magnet. Kalau emas palsu disalut dengan besi atau logam yang boleh ditarik oleh magnet maka ujian magnet boleh mengenalpasti emas tu palsu.


𝟐. 𝐌𝐞𝐧𝐠𝐠𝐮𝐧𝐚𝐤𝐚𝐧 𝐜𝐮𝐭𝐭𝐢𝐧𝐠 𝐩𝐥𝐢𝐞𝐫.

Kedai emas selalu gunakan teknik nie. Guna plier dan potong ajer.  Boleh terus nampak samada ada besi atau logam lain kat dalam emas tu.


𝟑. 𝐌𝐞𝐧𝐠𝐠𝐮𝐧𝐚𝐤𝐚𝐧 𝐚𝐬𝐢𝐝. 

Emas boleh dicheck dengan asid test kit. Kedai emas selalu gunakan teknik ini. Emas akan digores atas batu hitam, kemudian asid akan dititis keatas goresan emas tersebut. 


𝟒. 𝐌𝐞𝐧𝐠𝐠𝐮𝐧𝐚𝐤𝐚𝐧 𝐦𝐞𝐬𝐢𝐧 𝐝𝐞𝐧𝐬𝐢𝐦𝐞𝐭𝐞𝐫.

Mesin nie biasanya ada di Arrahnu. Orang perseorangan biasanya takde mesin nie sebab mahal. Mesin ini boleh mengukur ketumpatan sesuatu objek dan dia boleh tahu samada objek tersebut emas atau tidak.


5. Ujian terakhir tapi jarang-jarang sekali digunakan adalah 𝐮𝐣𝐢𝐚𝐧 𝐠𝐢𝐠𝐢𝐭𝐚𝐧 𝐞𝐦𝐚𝐬. Emas tulen nie lembut (emas 999.9). Jadi kalau anda gigit maka emas tulen boleh berlekuk. 

Apa ada dalam 10 gram Emas

Apa ada dalam 10 gram Emas

 Apa ertinya seketul 10 gram emas ni?


🤩Ia mencukupi untuk keperluan dapur sekeluarga selama sebulan.


🤩Cukup untuk baiki kereta (bukan mewah) bagi kerosakan non-major


🤩Cukup untuk yuran pengajian di kebanyakan IPTA bagi satu semester.


🤩Cukup untuk buat pemiliknya rasa tenang walaupun dompet dah kosong sebab mereka tahu, masih ada aset yang boleh mereka cairkan jika ada keperluan mendesak.


Biasanya, orang tak gadai atau jual emas hanya untuk berbelanja yang kurang penting.


Cuba gandakan kepada 10 keping, pemiliknya akan diwajibkan bayar zakat, menandakan dia tidak miskin.


Tak ada zakat tupperware, zakat mangkuk, zakat jam tangan atau kereta. 


Tapi ada zakat emas dan perak, sebab ia merupakan real asset.


𝟱 𝗦𝗬𝗔𝗥𝗔𝗧 𝗠𝗨𝗗𝗔𝗛 𝗠𝗘𝗡𝗝𝗔𝗗𝗜 𝗣𝗘𝗡𝗬𝗜𝗠𝗣𝗔𝗡 𝗘𝗠𝗔𝗦 𝗬𝗔𝗡𝗚 𝗕𝗘𝗥𝗝𝗔𝗬𝗔

𝟱 𝗦𝗬𝗔𝗥𝗔𝗧 𝗠𝗨𝗗𝗔𝗛 𝗠𝗘𝗡𝗝𝗔𝗗𝗜 𝗣𝗘𝗡𝗬𝗜𝗠𝗣𝗔𝗡 𝗘𝗠𝗔𝗦 𝗬𝗔𝗡𝗚 𝗕𝗘𝗥𝗝𝗔𝗬𝗔

 ðŸ± 𝗦𝗬𝗔𝗥𝗔𝗧 𝗠𝗨𝗗𝗔𝗛 𝗠𝗘𝗡𝗝𝗔𝗗𝗜 𝗣𝗘𝗡𝗬𝗜𝗠𝗣𝗔𝗡 𝗘𝗠𝗔𝗦 𝗬𝗔𝗡𝗚 𝗕𝗘𝗥𝗝𝗔𝗬𝗔



𝟭. 𝗕𝗲𝗹𝗶 𝗲𝗺𝗮𝘀 𝗯𝗶𝗹𝗮 𝗮𝗱𝗮 𝗱𝘂𝗶𝘁, 𝗲𝗹𝗮𝗸𝗸𝗮𝗻 𝘁𝘂𝗻𝗴𝗴𝘂 𝗵𝗮𝗿𝗴𝗮 '𝘁𝗲𝗿𝗲𝗻𝗱𝗮𝗵'.

Jika sudah ada duit beli emas dengan kadar segera kerana tiada istilah emas berada paras terendah. Jika anda tunggu juga risikonya emas tak turun-turun tapi ia terus naik dan anda tak mampu beli walaupun 1 gram emas. 


𝟮. 𝗗𝗮𝗽𝗮𝘁 𝗴𝗮𝗷𝗶 𝘀𝗶𝗺𝗽𝗮𝗻 𝗱𝘂𝗹𝘂 𝗯𝗮𝗿𝘂 𝗯𝗲𝗿𝗯𝗲𝗹𝗮𝗻𝗷𝗮, Elakkan berbelanja dahulu lebihan baru nak simpan.

Wang apabila dipegang kita amat mudah untuk menghabiskanya. Emas pula bila dipegang amat mudah untuk ditambah lagi. Emas tak ada, duit pun sudah terbocor sana sini.


𝟯. 𝗣𝗮𝗸𝘀𝗮𝗸𝗮𝗻 𝗱𝗶𝗿𝗶 𝘂𝗻𝘁𝘂𝗸 𝘁𝘂𝗸𝗮𝗿 𝟭𝟬% 𝘄𝗮𝗻𝗴 𝗴𝗮𝗷𝗶 𝗸𝗲𝗽𝗮𝗱𝗮 𝗸𝗲𝗽𝗮𝗱𝗮 𝗲𝗺𝗮𝘀.

10% ini dicadangkan oleh guru kewangan Malaysia Azizi Ali. Jika gaji RM3,000 tukar RM300 kepada bentuk emas. Ia adalah formula kekayaan yang paling mudah kerana emas sendiri akan naik harganya berbanding kita menyimpan wang kertas.


𝟰. 𝗞𝗼𝗻𝘀𝗶𝘀𝘁𝗲𝗻 𝗯𝗲𝗹𝗶 𝘀𝗲𝘁𝗶𝗮𝗽 𝗯𝘂𝗹𝗮𝗻.

Menyimpan bukan soal berapa jumlah yang kita simpan. Tetapi kejayaan menjadi penyimpan ialah kemampuan kita konsisten membuat simpanan walaupun hanya 1 gram 1 bulan. 


Ramai belum sedar betapa hebatnya 'power of consistent' ini sehingga mereka mengamalkan dan mengecapi hasilnya sendiri.


𝟱. 𝗝𝘂𝗮𝗹 𝗲𝗺𝗮𝘀 𝗷𝗶𝗸𝗮 𝗺𝗮𝘁𝗹𝗮𝗺𝗮𝘁 𝘀𝘂𝗱𝗮𝗵 𝗱𝗶𝗰𝗮𝗽𝗮𝗶.

Berapa banyak anda nak simpan ia bergantung kepada matlamat yang anda mahu capai. Nak jadi penyimpan anda wajib letak matlamat. Jika tiada matlamat RM5,000 itu sangat banyak. Tapi jika untuk membeli aset rumah RM5,000 itu amat kecil.


*RM5,000 hari ini tak sampai 20g pun


Amalkanlah 5 tips mudah ini selama setahun, anda akan mendapati betapa seronoknya menjadi 'gold saver'. Percayalah anda juga akan menyesal kenapa tak bermula sejak mendapat gaji yang pertama dahulu.

>> osini.co/publicgold2u

#simpanemas #simpansilver #1gram1bulan #publicgold #jomsimpanemas #gappublicgold  #tipskaya #emaspublicgold #goldbarpublicgold #dinarpublicgold  #impianhidup #pgmall

Kredit : Cikgu Syakir

Beli Emas ni Rugi ke

Beli Emas ni Rugi ke


 DAH RUGI KE ? 


1️⃣ Emas bukan beli barang habis pakai terus buang. Kita hanya tukar duit jadi emas. Harta bertambah dalam bentuk gram emas. Rugi ke?


2️⃣ Kalau simpan duit, duit tu mesti dah habis kita belanja. Sebab naluri duit ialah belanja bagi habis. Bila beli emas, duit dapat diselamatkan. Sebab naluri emas ialah simpan dan kumpul lagi. Rugi ke?


3️⃣ Bagusnya simpan emas, kita akan ingat zakat emas. Padahal kalau simpan duit pun kena bayar zakat juga. Zakat ni indikasi bagi orang yang kaya. Kita dapat bantu ramai orang lain dengan duit zakat kita. Rugi ke?


4️⃣ Nilai emas meningkat jangka panjang. Lagi banyak emas kita, lagi kaya kita. Lagi lama kita simpan emas kita, lagi meningkat nilai kekayan kita. Rugi ke?


5️⃣ Ramai orang berhempas pulas nak simpan duit tapi gagal. Simpan sikit, dah habis kena rompak dengan diri sendiri. 1000 pun susah lekat . Tapi bila kita simpan dalam bentuk emas dah capai RM60,000 nilainya, memang amazing. Maksudnya kita dah berjaya simpan duit. Rugi ke?


6️⃣ Orang yang ada duit, tak semestinya ada emas. Tapi orang yang ada emas, dah pasti akan ada duit. Sebab emas tu sendiri adalah duit. Ia akan tolong kita bila kita terdesak. Rugi ke?


7️⃣ Emas adalah aset paling bagus, mudah dan murah untuk dimiliki. Ia juga mudah dicairkan bila terdesak tak kira la sama ada kita perlu jual atau gadai saja emas tersebut. Ia akan jadi duit. Rugi ke?


8️⃣ Jangan sesekali ambil langkah yang salah dengan melabur tak tentu hala. Nanti habis semua duit simpanan lebur. Nak kumpul sikit punya susah. Tapi nak habiskan dalam sekelip mata pun boleh. So, emas ni akan selamatkan duit kita dari pergi ke tempat yang tak sepatutnya, dan ia salah satu pelaburan jangka panjang paling selamat. Rugi ke?


9️⃣ Sebenarnya, apa yang perlu dibuat oleh orang yang ada emas selain daripada konsisten menambah gram emas ialah upgrade ilmu tentang emas. Ilmu sebenarnya akan menyebabkan seseorang itu jadi kaya dan tenang. Beli buku dan baca. Join seminar dah belajar. Buka youtube dan tengok klip-klip video tentang emas dan kewangan. Barulah untung besar. Ke rugi?


Semoga Bermanfaat.


 ð®ð§ð­ð®ð¤ 𝐩𝐞𝐧𝐝𝐚𝐟𝐭𝐚𝐫𝐚𝐧 𝐏𝐄𝐑𝐂𝐔𝐌𝐀 :

http://pg.mdnizam.com


𝐔𝐧𝐭𝐮𝐤 𝐛𝐚𝐧𝐭𝐮 𝐭𝐞𝐫𝐮𝐬 𝐏𝐌 𝐬𝐚𝐲𝐚 :

www.wasap.my/60136408906/naksimpanEmas


𝐁𝐨𝐥𝐞𝐡 𝐥𝐚𝐲𝐚𝐫𝐢 𝐰𝐞𝐛𝐬𝐢𝐭𝐞 𝐬𝐚𝐲𝐚 :

https://publicgold.com.my/index.php?route=dealer/page&pgcode=PG005353 &lang=ms


𝐍𝐚𝐤 𝐛𝐚𝐜𝐚 𝐥𝐞𝐛𝐢𝐡 𝐛𝐚𝐧𝐲𝐚𝐤 𝐓𝐢𝐩𝐬 𝐄𝐦𝐚𝐬 𝐃𝐚𝐧 𝐊𝐞𝐰𝐚𝐧𝐠𝐚𝐧, 𝐣𝐨𝐢𝐧 𝐜𝐡𝐚𝐧𝐧𝐞𝐥👇

https://linktr.ee/tokperaihemas

Kenapa lah aku tak jumpa Simpanan Emas Public Gold dari dulu lagi

Kenapa lah aku tak jumpa Simpanan Emas Public Gold dari dulu lagi


 Kenapa lah aku tak jumpa Simpanan Emas Public Gold dari dulu lagi??!!

😭😭
.
.
Tak sangka masih ramai yang belum tahu tentang kelebihan simpanan emas dengan Public Gold. Ada yang menyesal sebab lambat mula simpanan emas, ni antara maklumbalas yang kami terima
.
"Saya tak pernah ada simpanan sebanyak sekarang sebelum mula simpanan emas."
.
.
"Saya dah berjaya atasi masalah boros berbelanja.. dulu satu ribu pun susah nak kekal dalam akaun bank.. sekarang dengan emas, simpanan saya makin bertambah"
.
.
Alhamdulillah, tak rugi bila dapatkan Simpanan Emas Public Gold ni. Yelah, ni kesannya :
.
▶️ Simpanan Kekal
▶️ Elak penyakit boros berbelanja
▶️ Emas mudah dicairkan atau ditukar dalam bentuk tunai
▶️ Kalis inflasi
▶️ Harga meningkat dalam jangka masa panjang
.
.
Sebab emas boleh disimpan serendah RM100 di Public Gold lah, ramai orang telah berjaya selesaikan masalah mereka.
.
.
Emas Public Gold dihasilkan dari emas berketulenan 999.9 premium, urusan jual beli sangat mudah, dan semua proses jual beli telah disahkan patuh syariah. Kita juga boleh beli emas serendah RM100 tanpa komitmen bulanan.
.

>> http://gap.wasap.my #simpanemas #simpansilver #1gram1bulan #publicgold #jomsimpanemas #gappublicgold #tipskaya #emaspublicgold #goldbarpublicgold #dinarpublicgold #impianhidup #pgmall
Teknik pemurataan harga dalam membeli emas

Teknik pemurataan harga dalam membeli emas

 


P𝗘𝗠𝗨𝗥𝗔𝗧𝗔𝗔𝗡 𝗛𝗔𝗥𝗚𝗔


Salah satu teknik dan kaedah dalam simpanan dan pelaburan emas adalah pemurataan harga (averaging price), satu teknik yang boleh digunakan untuk merendahkan harga pembelian emas untuk memaksimumkan untung simpanan dan pelaburan emas kita.


Kaedahnya sangat mudah; jumlahkan jumlah pembelian dan bahagikan dengan jumlah gram. Hasilnya adalah purata harga per gram yang lebih rendah dari harga emas yang paling tinggi kita pernah beli.


Dengan menggunakan teknik ini, penyimpan dan pelabur emas tidak perlu tunggu harga emas naik harga paling tinggi pun dah boleh untung.


Woww.. menarik kan? 🤩


Untuk memaksimumkan keuntungan menggunakan teknik ini adalah dengan menambah lebih banyak gram pada harga paling rendah, makin banyak gram dan makin rendah harga akan memberikan lebih banyak keuntungan pada penyimpan dan pelabur emas.


Contohnya; anda boleh lihat poster di bawah. Untuk tahun 2022, jika kita konsisten simpan emas setiap bulan, purata segram hanya RM 273.92 saja.


Kesimpulannya adalah apabila kita tambah gram pada harga rendah, kita tidak perlu menunggu lama untuk untung walaupun sudah beli pada harga yang paling tinggi sebelum ini. 


Makin rendah harga emas, makin banyak kita patut beli. Bila harga emas dah naik nanti kita boleh dapat untung maksimum. Betul apa yang mentor emas saya cakap; harga emas turun makin lagi orang berebut beli.


Simpanlah emas dengan ilmu dan beli ikut pada poket sendiri.

>> osini.co/publicgold2u

#simpanemas #simpansilver #1gram1bulan #publicgold #jomsimpanemas #gappublicgold  #tipskaya #emaspublicgold #goldbarpublicgold #dinarpublicgold  #impianhidup #pgmall


Menyimpan ni, jangan tunggu duit lebih

Menyimpan ni, jangan tunggu duit lebih

 


𝗠𝗘𝗡𝗬𝗜𝗠𝗣𝗔𝗡, 𝗝𝗔𝗡𝗚𝗔𝗡 𝗧𝗨𝗡𝗚𝗚𝗨 𝗗𝗨𝗜𝗧 𝗟𝗘𝗕𝗜𝗛


Kesilapan banyak orang bila nak menyimpan ialah nak tunggu ada "duit lebih".


Itu kesilapan yang besar!


Kalau nak tunggu duit lebih, sampai bila-bila pun tak akan ada duit lebih.


Hatta kalau gaji meningkat pun, tetap tak akan ada duit "duit lebih" yang diharapkan tu.


Ia bukan sahaja disebabkan kenaikan harga barang, tapi juga kenaikan keinginan kita untuk berbelanja.


Bila pendapatan meningkat, maka keinginan kita turut sama meningkat! Kita akan cari 1001 alasan kenapa kita patut berbelanja, membeli itu dan ini.


Kita cenderung membuat keputusan dengan emosi, kemudian kita akan justifikasikannya dengan logik.


Jadi formula yang betul untuk menyimpan ialah PAKSA DULU.


Setiap kali dapat gaji, paksa diri menyimpan sebahagian daripada pendapatan. Selebihnya barulah dibelanjakan.


Formula ini memang sudah proven.


Buktinya, kerana adanya simpanan paksa dalam KWSP, setiap orang bekerja di Malaysia ada simpanan untuk hari tua, dan ada simpanan untuk dijadikan deposit membeli rumah pertama dan kedua...


Formulanya ialah paksa dahulu.


Tapi feeling simpan emas berbanding duit cukup berbeza tau. Ready RM100, kita tukar jadi gram sekarang

>> osini.co/publicgold2u

#simpanemas #simpansilver #1gram1bulan #publicgold #jomsimpanemas #gappublicgold  #tipskaya #emaspublicgold #goldbarpublicgold #dinarpublicgold  #impianhidup #pgmall

PG Mall Indonesia

PG Mall Indonesia



PG Mall Indonesia adalah sebuah platform belanja online yang berbasis di Indonesia. Platform ini menyediakan berbagai macam produk mulai dari fashion, elektronik, perlengkapan rumah tangga, kecantikan, hingga makanan dan minuman.


PG Mall Indonesia didirikan pada tahun 2020 oleh PT PG Mall Indonesia. Platform ini bertujuan untuk memberikan pengalaman belanja online yang mudah, aman, dan menyenangkan bagi para konsumen di Indonesia. Selain itu, PG Mall Indonesia juga memberikan kesempatan bagi para penjual lokal untuk memasarkan produk mereka di platform ini.


Salah satu keunggulan PG Mall Indonesia adalah program cashback yang ditawarkan kepada para konsumen. Dengan program ini, konsumen dapat mendapatkan sebagian dari uang yang mereka belanjakan kembali dalam bentuk cashback. Selain itu, PG Mall Indonesia juga menawarkan promo-promo menarik seperti diskon besar-besaran dan voucher belanja gratis.


PG Mall Indonesia juga menawarkan berbagai macam metode pembayaran yang mudah dan aman, seperti transfer bank, e-wallet, dan kartu kredit. Selain itu, pengiriman produk dilakukan dengan cepat dan terpercaya, sehingga para konsumen dapat menerima produk yang mereka beli dengan aman dan tepat waktu.


Secara keseluruhan, PG Mall Indonesia adalah platform belanja online yang menarik untuk dikunjungi. Dengan produk-produk yang lengkap, program cashback yang menarik, dan berbagai promo-promo menarik lainnya, PG Mall Indonesia menjadi pilihan yang tepat bagi para konsumen yang ingin berbelanja online dengan aman, nyaman, dan hemat.


Daftar pg mall indonesia gratis >> https://pgmall.co.id/register?referralPgCode=ecmnije@yahoo.com

Dapat Saldo gratis... cepat!





Awak wajib simpan emas

Awak wajib simpan emas


 AWAK WAJIB SIMPAN EMAS?

Dalam dunia emas dan kewangan, kita boleh bahagikan kepada kategori terutama mereka yang termasuk dalam kategori wajib menyimpan Emas.


𝗨𝗻𝘁𝘂𝗻𝗴 𝗡𝗶𝗮𝗴𝗮 𝗟𝗲𝘀𝗮𝗽 𝗧𝗮𝗻𝗽𝗮 𝗦𝗲𝗱𝗮𝗿

- Untuk elak untung hasil dari berniaga lesap tak tahu dimana dibelanjakan, selamatkannya dengan beli EMAS. EMAS boleh digunakan semula sebagai pusingan modal perniagaan kelak.


𝗦𝗶𝗺𝗽𝗮𝗻𝗮𝗻 𝗗𝗶𝗯𝗮𝗻𝗸 𝗦𝗲𝗹𝗮𝗹𝘂 𝗕𝗼𝗰𝗼𝗿

- Niat asal nak menyimpan, tapi susah nak lupakan simpanan tu. Bila asyik teringat, duit simpanan pasti akan dikeluarkan untuk dibelanjakan. Jadi tukar kaedah simpanan duit kepada simpan EMAS. EMAS elak duit dari dibocorkan (dibelanjakan).


𝗧𝗮𝗸 𝗕𝗼𝗹𝗲𝗵 𝗞𝗮𝘄𝗮𝗹 𝗡𝗮𝗳𝘀𝘂 𝗕𝗲𝗹𝗮𝗻𝗷𝗮

- Orang yang macam ini wajib beli EMAS supaya nafsu suka belanjanya tu dapat dikawal. Selagi nampak sejumlah duit yang banyak pasti akan dibelanjakannya. Bila duit dah bertukar jadi EMAS InsyaaAllah nafsu belanja akan hilang.


𝗦𝗶𝗺𝗽𝗮𝗻𝗮𝗻 𝗝𝗮𝗻𝗴𝗸𝗮 𝗣𝗮𝗻𝗷𝗮𝗻𝗴

- Simpanan jangkapanjang lebih baik simpan EMAS. Simpan duit untuk tempoh yang panjang nilainya akan menyusut (kuasa beli), tapi EMAS kuasa belinya (nilai) kekal.


𝗧𝗶𝗮𝗱𝗮 𝗔𝘀𝗲𝘁 𝗟𝗮𝗶𝗻

- Bagi yang kurang berkemampuan nak beli aset besar seperti rumah dan tanah. Simpan EMAS dulu, kemudian bila dah banyak tukarkan EMAS jadi aset yang lebih besar. EMAS boleh dibeli serendah RM100 sahaja tak perlu modal yang besar.


Ini merupakan kaedah untuk kita lebih kekal dan selamat dari terus mengalami kebocoran berterusan sehingga tidak ada lagi simpanan ditangan. EMAS senjata paling ampuh dan kekal sepanjang zaman dan kita perlu tahu bahawa EMAS ada kalis Inflasi.


EMAS kekal sepanjang zaman, ciptaan terindah dari yang Maha Agung.


Mula sekarang. Start small grow big!

>> osini.co/publicgold2u

#simpanemas #simpansilver #1gram1bulan #publicgold #jomsimpanemas #gappublicgold  #tipskaya #emaspublicgold #goldbarpublicgold #dinarpublicgold  #impianhidup #pgmall

5 Cawangan PublicGold di Indonesia, guys

5 Cawangan PublicGold di Indonesia, guys


 Sekarang Public Gold mempunyai 5 cawangan di Indonesia 🇮🇩 

1. Jakarta

2. Bandung

3. Yogjakarta 

4. Banjarbaru

5. Surabaya

Mulai tahun ini, dealer Public Gold sudah boleh mengembangkan sayap bisnes ke Indonesia.

Kita hanya perlu educate mereka tentang pelaburan emas yang betul, tepat dan selamat dan ada emas fizikal dalam tangan 🥰👍

Saya nak guide 100,000 orang untuk  simpan Emas 999.9 Public Gold dengan Mudah, Murah dan Patuh Syariah.

Saya akan ajar anda step by step ikut bajet anda simpan Goldbar atau pun Dinar berketulenan 999.9

𝗧𝗮𝗯𝘂𝗻𝗴 𝗘𝗺𝗮𝘀 𝗣𝘂𝗯𝗹𝗶𝗰 𝗚𝗼𝗹𝗱 (𝗚𝗔𝗣)

1. Gold Accumulation Program (GAP) ialah akaun simpanan emas. 

2. Boleh beli emas fizikal dgn jumlah minimum hanya dengan RM100 setiap kali belian

3. Emas akan disimpan dalam akaun secara percuma.

4. Boleh beli & jual emas bila-bila masa secara online. 

5. Boleh keluarkan emas fizikal samada dinar atau goldbar untuk simpanan sendiri.

6. Tiada had maksimum belian

7. Tiada had masa untuk simpan

8. Tiada syarat wajib beli setiap bulan atau minggu. 

9. Urusniaga disahkan patuh syariah

10. Kemudahan autodebit

11. Pendaftaran Percuma tanpa yuran : perlu whatsapss saya selepas daftar untuk aktifkan akaun dengan simpanan/belian minima RM100

https://publicgold.com.my/index.php?route=account/register&intro_pgcode=PG005353&is_dealer=1

12. Kemudahan Ar Rahnu online. 

13. Kemudahan POS berinsurans untuk emas 1g 5g  10g.

14. Harga 1g yang murah berbanding belian retail dan pasaran.

15. Pelbagai design kad yang menarik setiap bulan

16. Bimbingan peribadi PERCUMA.

𝗨𝗻𝘁𝘂𝗸 𝗶𝗻𝗳𝗼 𝗹𝗮𝗻𝗷𝘂𝘁:

http://gap.wasap.my