Beli Emas ni Rugi ke

Beli Emas ni Rugi ke


 DAH RUGI KE ? 


1️⃣ Emas bukan beli barang habis pakai terus buang. Kita hanya tukar duit jadi emas. Harta bertambah dalam bentuk gram emas. Rugi ke?


2️⃣ Kalau simpan duit, duit tu mesti dah habis kita belanja. Sebab naluri duit ialah belanja bagi habis. Bila beli emas, duit dapat diselamatkan. Sebab naluri emas ialah simpan dan kumpul lagi. Rugi ke?


3️⃣ Bagusnya simpan emas, kita akan ingat zakat emas. Padahal kalau simpan duit pun kena bayar zakat juga. Zakat ni indikasi bagi orang yang kaya. Kita dapat bantu ramai orang lain dengan duit zakat kita. Rugi ke?


4️⃣ Nilai emas meningkat jangka panjang. Lagi banyak emas kita, lagi kaya kita. Lagi lama kita simpan emas kita, lagi meningkat nilai kekayan kita. Rugi ke?


5️⃣ Ramai orang berhempas pulas nak simpan duit tapi gagal. Simpan sikit, dah habis kena rompak dengan diri sendiri. 1000 pun susah lekat . Tapi bila kita simpan dalam bentuk emas dah capai RM60,000 nilainya, memang amazing. Maksudnya kita dah berjaya simpan duit. Rugi ke?


6️⃣ Orang yang ada duit, tak semestinya ada emas. Tapi orang yang ada emas, dah pasti akan ada duit. Sebab emas tu sendiri adalah duit. Ia akan tolong kita bila kita terdesak. Rugi ke?


7️⃣ Emas adalah aset paling bagus, mudah dan murah untuk dimiliki. Ia juga mudah dicairkan bila terdesak tak kira la sama ada kita perlu jual atau gadai saja emas tersebut. Ia akan jadi duit. Rugi ke?


8️⃣ Jangan sesekali ambil langkah yang salah dengan melabur tak tentu hala. Nanti habis semua duit simpanan lebur. Nak kumpul sikit punya susah. Tapi nak habiskan dalam sekelip mata pun boleh. So, emas ni akan selamatkan duit kita dari pergi ke tempat yang tak sepatutnya, dan ia salah satu pelaburan jangka panjang paling selamat. Rugi ke?


9️⃣ Sebenarnya, apa yang perlu dibuat oleh orang yang ada emas selain daripada konsisten menambah gram emas ialah upgrade ilmu tentang emas. Ilmu sebenarnya akan menyebabkan seseorang itu jadi kaya dan tenang. Beli buku dan baca. Join seminar dah belajar. Buka youtube dan tengok klip-klip video tentang emas dan kewangan. Barulah untung besar. Ke rugi?


Semoga Bermanfaat.


 š®š§š­š®š¤ š©šžš§ššššŸš­ššš«ššš§ šš„š‘š‚š”šŒš€ :

http://pg.mdnizam.com


š”š§š­š®š¤ š›ššš§š­š® š­šžš«š®š¬ ššŒ š¬ššš²šš :

www.wasap.my/60136408906/naksimpanEmas


ššØš„šžš” š„ššš²ššš«š¢ š°šžš›š¬š¢š­šž š¬ššš²šš :

https://publicgold.com.my/index.php?route=dealer/page&pgcode=PG005353 &lang=ms


šššš¤ š›šššœšš š„šžš›š¢š” š›ššš§š²ššš¤ š“š¢š©š¬ š„š¦ššš¬ šƒššš§ šŠšžš°ššš§š ššš§, š£šØš¢š§ šœš”ššš§š§šžš„šŸ‘‡

https://linktr.ee/tokperaihemas

Kenapa lah aku tak jumpa Simpanan Emas Public Gold dari dulu lagi

Kenapa lah aku tak jumpa Simpanan Emas Public Gold dari dulu lagi


 Kenapa lah aku tak jumpa Simpanan Emas Public Gold dari dulu lagi??!!

šŸ˜­šŸ˜­
.
.
Tak sangka masih ramai yang belum tahu tentang kelebihan simpanan emas dengan Public Gold. Ada yang menyesal sebab lambat mula simpanan emas, ni antara maklumbalas yang kami terima
.
"Saya tak pernah ada simpanan sebanyak sekarang sebelum mula simpanan emas."
.
.
"Saya dah berjaya atasi masalah boros berbelanja.. dulu satu ribu pun susah nak kekal dalam akaun bank.. sekarang dengan emas, simpanan saya makin bertambah"
.
.
Alhamdulillah, tak rugi bila dapatkan Simpanan Emas Public Gold ni. Yelah, ni kesannya :
.
▶️ Simpanan Kekal
▶️ Elak penyakit boros berbelanja
▶️ Emas mudah dicairkan atau ditukar dalam bentuk tunai
▶️ Kalis inflasi
▶️ Harga meningkat dalam jangka masa panjang
.
.
Sebab emas boleh disimpan serendah RM100 di Public Gold lah, ramai orang telah berjaya selesaikan masalah mereka.
.
.
Emas Public Gold dihasilkan dari emas berketulenan 999.9 premium, urusan jual beli sangat mudah, dan semua proses jual beli telah disahkan patuh syariah. Kita juga boleh beli emas serendah RM100 tanpa komitmen bulanan.
.

>> http://gap.wasap.my #simpanemas #simpansilver #1gram1bulan #publicgold #jomsimpanemas #gappublicgold #tipskaya #emaspublicgold #goldbarpublicgold #dinarpublicgold #impianhidup #pgmall
Teknik pemurataan harga dalam membeli emas

Teknik pemurataan harga dalam membeli emas

 


Pš—˜š— š—Øš—„š—”š—§š—”š—”š—” š—›š—”š—„š—šš—”


Salah satu teknik dan kaedah dalam simpanan dan pelaburan emas adalah pemurataan harga (averaging price), satu teknik yang boleh digunakan untuk merendahkan harga pembelian emas untuk memaksimumkan untung simpanan dan pelaburan emas kita.


Kaedahnya sangat mudah; jumlahkan jumlah pembelian dan bahagikan dengan jumlah gram. Hasilnya adalah purata harga per gram yang lebih rendah dari harga emas yang paling tinggi kita pernah beli.


Dengan menggunakan teknik ini, penyimpan dan pelabur emas tidak perlu tunggu harga emas naik harga paling tinggi pun dah boleh untung.


Woww.. menarik kan? šŸ¤©


Untuk memaksimumkan keuntungan menggunakan teknik ini adalah dengan menambah lebih banyak gram pada harga paling rendah, makin banyak gram dan makin rendah harga akan memberikan lebih banyak keuntungan pada penyimpan dan pelabur emas.


Contohnya; anda boleh lihat poster di bawah. Untuk tahun 2022, jika kita konsisten simpan emas setiap bulan, purata segram hanya RM 273.92 saja.


Kesimpulannya adalah apabila kita tambah gram pada harga rendah, kita tidak perlu menunggu lama untuk untung walaupun sudah beli pada harga yang paling tinggi sebelum ini. 


Makin rendah harga emas, makin banyak kita patut beli. Bila harga emas dah naik nanti kita boleh dapat untung maksimum. Betul apa yang mentor emas saya cakap; harga emas turun makin lagi orang berebut beli.


Simpanlah emas dengan ilmu dan beli ikut pada poket sendiri.

>> osini.co/publicgold2u

#simpanemas #simpansilver #1gram1bulan #publicgold #jomsimpanemas #gappublicgold  #tipskaya #emaspublicgold #goldbarpublicgold #dinarpublicgold  #impianhidup #pgmall


Menyimpan ni, jangan tunggu duit lebih

Menyimpan ni, jangan tunggu duit lebih

 


š— š—˜š—”š—¬š—œš— š—£š—”š—”, š—š—”š—”š—šš—”š—” š—§š—Øš—”š—šš—šš—Ø š——š—Øš—œš—§ š—Ÿš—˜š—•š—œš—›


Kesilapan banyak orang bila nak menyimpan ialah nak tunggu ada "duit lebih".


Itu kesilapan yang besar!


Kalau nak tunggu duit lebih, sampai bila-bila pun tak akan ada duit lebih.


Hatta kalau gaji meningkat pun, tetap tak akan ada duit "duit lebih" yang diharapkan tu.


Ia bukan sahaja disebabkan kenaikan harga barang, tapi juga kenaikan keinginan kita untuk berbelanja.


Bila pendapatan meningkat, maka keinginan kita turut sama meningkat! Kita akan cari 1001 alasan kenapa kita patut berbelanja, membeli itu dan ini.


Kita cenderung membuat keputusan dengan emosi, kemudian kita akan justifikasikannya dengan logik.


Jadi formula yang betul untuk menyimpan ialah PAKSA DULU.


Setiap kali dapat gaji, paksa diri menyimpan sebahagian daripada pendapatan. Selebihnya barulah dibelanjakan.


Formula ini memang sudah proven.


Buktinya, kerana adanya simpanan paksa dalam KWSP, setiap orang bekerja di Malaysia ada simpanan untuk hari tua, dan ada simpanan untuk dijadikan deposit membeli rumah pertama dan kedua...


Formulanya ialah paksa dahulu.


Tapi feeling simpan emas berbanding duit cukup berbeza tau. Ready RM100, kita tukar jadi gram sekarang

>> osini.co/publicgold2u

#simpanemas #simpansilver #1gram1bulan #publicgold #jomsimpanemas #gappublicgold  #tipskaya #emaspublicgold #goldbarpublicgold #dinarpublicgold  #impianhidup #pgmall

PG Mall Indonesia

PG Mall Indonesia



PG Mall Indonesia adalah sebuah platform belanja online yang berbasis di Indonesia. Platform ini menyediakan berbagai macam produk mulai dari fashion, elektronik, perlengkapan rumah tangga, kecantikan, hingga makanan dan minuman.


PG Mall Indonesia didirikan pada tahun 2020 oleh PT PG Mall Indonesia. Platform ini bertujuan untuk memberikan pengalaman belanja online yang mudah, aman, dan menyenangkan bagi para konsumen di Indonesia. Selain itu, PG Mall Indonesia juga memberikan kesempatan bagi para penjual lokal untuk memasarkan produk mereka di platform ini.


Salah satu keunggulan PG Mall Indonesia adalah program cashback yang ditawarkan kepada para konsumen. Dengan program ini, konsumen dapat mendapatkan sebagian dari uang yang mereka belanjakan kembali dalam bentuk cashback. Selain itu, PG Mall Indonesia juga menawarkan promo-promo menarik seperti diskon besar-besaran dan voucher belanja gratis.


PG Mall Indonesia juga menawarkan berbagai macam metode pembayaran yang mudah dan aman, seperti transfer bank, e-wallet, dan kartu kredit. Selain itu, pengiriman produk dilakukan dengan cepat dan terpercaya, sehingga para konsumen dapat menerima produk yang mereka beli dengan aman dan tepat waktu.


Secara keseluruhan, PG Mall Indonesia adalah platform belanja online yang menarik untuk dikunjungi. Dengan produk-produk yang lengkap, program cashback yang menarik, dan berbagai promo-promo menarik lainnya, PG Mall Indonesia menjadi pilihan yang tepat bagi para konsumen yang ingin berbelanja online dengan aman, nyaman, dan hemat.


Daftar pg mall indonesia gratis >> https://pgmall.co.id/register?referralPgCode=ecmnije@yahoo.com

Dapat Saldo gratis... cepat!





Awak wajib simpan emas

Awak wajib simpan emas


 AWAK WAJIB SIMPAN EMAS?

Dalam dunia emas dan kewangan, kita boleh bahagikan kepada kategori terutama mereka yang termasuk dalam kategori wajib menyimpan Emas.


š—Øš—»š˜š˜‚š—»š—“ š—”š—¶š—®š—“š—® š—Ÿš—²š˜€š—®š—½ š—§š—®š—»š—½š—® š—¦š—²š—±š—®š—æ

- Untuk elak untung hasil dari berniaga lesap tak tahu dimana dibelanjakan, selamatkannya dengan beli EMAS. EMAS boleh digunakan semula sebagai pusingan modal perniagaan kelak.


š—¦š—¶š—ŗš—½š—®š—»š—®š—» š——š—¶š—Æš—®š—»š—ø š—¦š—²š—¹š—®š—¹š˜‚ š—•š—¼š—°š—¼š—æ

- Niat asal nak menyimpan, tapi susah nak lupakan simpanan tu. Bila asyik teringat, duit simpanan pasti akan dikeluarkan untuk dibelanjakan. Jadi tukar kaedah simpanan duit kepada simpan EMAS. EMAS elak duit dari dibocorkan (dibelanjakan).


š—§š—®š—ø š—•š—¼š—¹š—²š—µ š—žš—®š˜„š—®š—¹ š—”š—®š—³š˜€š˜‚ š—•š—²š—¹š—®š—»š—·š—®

- Orang yang macam ini wajib beli EMAS supaya nafsu suka belanjanya tu dapat dikawal. Selagi nampak sejumlah duit yang banyak pasti akan dibelanjakannya. Bila duit dah bertukar jadi EMAS InsyaaAllah nafsu belanja akan hilang.


š—¦š—¶š—ŗš—½š—®š—»š—®š—» š—š—®š—»š—“š—øš—® š—£š—®š—»š—·š—®š—»š—“

- Simpanan jangkapanjang lebih baik simpan EMAS. Simpan duit untuk tempoh yang panjang nilainya akan menyusut (kuasa beli), tapi EMAS kuasa belinya (nilai) kekal.


š—§š—¶š—®š—±š—® š—”š˜€š—²š˜ š—Ÿš—®š—¶š—»

- Bagi yang kurang berkemampuan nak beli aset besar seperti rumah dan tanah. Simpan EMAS dulu, kemudian bila dah banyak tukarkan EMAS jadi aset yang lebih besar. EMAS boleh dibeli serendah RM100 sahaja tak perlu modal yang besar.


Ini merupakan kaedah untuk kita lebih kekal dan selamat dari terus mengalami kebocoran berterusan sehingga tidak ada lagi simpanan ditangan. EMAS senjata paling ampuh dan kekal sepanjang zaman dan kita perlu tahu bahawa EMAS ada kalis Inflasi.


EMAS kekal sepanjang zaman, ciptaan terindah dari yang Maha Agung.


Mula sekarang. Start small grow big!

>> osini.co/publicgold2u

#simpanemas #simpansilver #1gram1bulan #publicgold #jomsimpanemas #gappublicgold  #tipskaya #emaspublicgold #goldbarpublicgold #dinarpublicgold  #impianhidup #pgmall

5 Cawangan PublicGold di Indonesia, guys

5 Cawangan PublicGold di Indonesia, guys


 Sekarang Public Gold mempunyai 5 cawangan di Indonesia šŸ‡®šŸ‡© 

1. Jakarta

2. Bandung

3. Yogjakarta 

4. Banjarbaru

5. Surabaya

Mulai tahun ini, dealer Public Gold sudah boleh mengembangkan sayap bisnes ke Indonesia.

Kita hanya perlu educate mereka tentang pelaburan emas yang betul, tepat dan selamat dan ada emas fizikal dalam tangan šŸ„°šŸ‘

Saya nak guide 100,000 orang untuk  simpan Emas 999.9 Public Gold dengan Mudah, Murah dan Patuh Syariah.

Saya akan ajar anda step by step ikut bajet anda simpan Goldbar atau pun Dinar berketulenan 999.9

š—§š—®š—Æš˜‚š—»š—“ š—˜š—ŗš—®š˜€ š—£š˜‚š—Æš—¹š—¶š—° š—šš—¼š—¹š—± (š—šš—”š—£)

1. Gold Accumulation Program (GAP) ialah akaun simpanan emas. 

2. Boleh beli emas fizikal dgn jumlah minimum hanya dengan RM100 setiap kali belian

3. Emas akan disimpan dalam akaun secara percuma.

4. Boleh beli & jual emas bila-bila masa secara online. 

5. Boleh keluarkan emas fizikal samada dinar atau goldbar untuk simpanan sendiri.

6. Tiada had maksimum belian

7. Tiada had masa untuk simpan

8. Tiada syarat wajib beli setiap bulan atau minggu. 

9. Urusniaga disahkan patuh syariah

10. Kemudahan autodebit

11. Pendaftaran Percuma tanpa yuran : perlu whatsapss saya selepas daftar untuk aktifkan akaun dengan simpanan/belian minima RM100

https://publicgold.com.my/index.php?route=account/register&intro_pgcode=PG005353&is_dealer=1

12. Kemudahan Ar Rahnu online. 

13. Kemudahan POS berinsurans untuk emas 1g 5g  10g.

14. Harga 1g yang murah berbanding belian retail dan pasaran.

15. Pelbagai design kad yang menarik setiap bulan

16. Bimbingan peribadi PERCUMA.

š—Øš—»š˜š˜‚š—ø š—¶š—»š—³š—¼ š—¹š—®š—»š—·š˜‚š˜:

http://gap.wasap.my

Tips Emas Untuk Penyimpan/Pelabur Emas Baru

Tips Emas Untuk Penyimpan/Pelabur Emas Baru


 Tips Emas Untuk Penyimpan/Pelabur Emas Baru


1. Ilmu SPREAD ialah ilmu pelaburan emas paling penting yang membezakan kita dengan pelabur-pelabur emas yang lain.


2. Pelabur yang tidak memahami SPREAD bakal terlepas peluang untung mengaut untung maksimum dalam pelaburan.


3. Lebih teruk lagi, pelabur tersebut mudah ditipu oleh penjual emas.


4. SPREAD merujuk kepada peratus perbezaan harga jualan emas (sell) dan harga belian semula (buyback).


5. Nilai SPREAD inilah yang menentukan berapa banyak untung yang kita dapat hasilkan bila kita jual balik emas.


6. Sifir pelaburan emas - Makin rendah SPREAD, makin tinggi keuntungan pelaburan dan makin singkat tempoh untuk mengaut untung.


7. Apabila nilai SPREAD rendah, kita boleh jangka yang harga belian balik adalah tinggi.


8. Tapi bila nilai SPREAD tinggi, bermaksud belian buyback adalah rendah.


9. Syarikat-syarikat emas menjual produk emas dengan nilai SPREAD yang berbeza antara satu sama lain. Nilai spread di kedai-kedai emas biasanya sekitar 25% - 40%!


10. Jadi, pelabur bijak sudah tentu akan mencari syarikat pengeluar emas berSPREAD rendah untuk pelaburan emas mereka.


Public Gold International Bhd. adalah syarikat pengeluar emas berSPREAD rendah. Hanya sekitar 6% - 9% sahaja.


>> osini.co/publicgold2u

#simpanemas #simpansilver #1gram1bulan #publicgold #jomsimpanemas #gappublicgold  #tipskaya #emaspublicgold #goldbarpublicgold #dinarpublicgold  #impianhidup #pgmall


Kredit : Dr. Syafiq

Tiada Simpanan bukan sebab Gaji tak cukup

Tiada Simpanan bukan sebab Gaji tak cukup

 


TIADA SIMPANAN,

BUKAN SEBAB GAJI TAK CUKUP...


Dulu fikir, tak dapat menyimpan sebab duit gaji tak cukup. Tapi bila dah kenal emas, ada saja duit untuk beli emas. Sebab cara fikir sudah berubah.


Dulu bila ada duit saja, otak mula ligat nak berbelanja. Tapi sekarang, fikir nak tambah lagi koleksi simpanan emas, lagi dan lagi... Itu pengalaman biasa penyimpan emas yang berilmu...


Emas ada auranya tersendiri. Kena mula simpan dulu, nanti baru akan faham. InsyaAllah.


Sekarang, kita boleh mula simpan emas dengan bajet serendah RM100 melalui #AkaunEmasGAP. Itu cara simpan emas paling mudah dan paling murah di Malaysia.


Buka Akaun Emas GAP :

Whatsapp saya:  http://gap.wasap.my

Barang kemas tak sesuai kalau beli untuk simpanan atau pelaburan

Barang kemas tak sesuai kalau beli untuk simpanan atau pelaburan

 


Barang kemas tak sesuai kalau beli untuk simpanan atau pelaburan.


Harga per gram lebih mahal, ada kos upah, spread (susut nilai) tinggi.


Bila nak jual balik, pekedai emas akan tolak 25% - 40%. Kena tunggu bertahun-tahun baru untung.


Kalau beli untuk pakai dan berhias, itu tak ada masalah.


Tapi kalau beli untuk simpanan atau pelaburan, gold bar atau dinar jauh lebih menguntungkan.


Daftar akaun emas GAP PERCUMA: 

https://publicgold.com.my/index.php?route=account/register&intro_pgcode=PG005353&is_dealer=1


Strategi menyimpan emas guna DCA

Strategi menyimpan emas guna DCA


 Bagi mereka yang konsisten pasti faham tentang Dollar Cost Averaging (DCA).


Dalam apa jua pelaburan, tiga cara ini boleh buat kita jana untung yang luar biasa banyak 


1. Nak untung banyak, labur banyak.

- untuk orang yang ada modal besar. Tanpa modal kita dapat tengok aje orang lain 'pump'. Jangan meminjam untuk labur banyak.


2. Nak untung banyak, labur ketika harga rendah.

- untuk orang yang faham ilmu fundamental dan technical analysis. Tanpa ilmu ini, sukar untuk kita predict harga, sama ada rendah atau tinggi. Jangan ikut-ikutan.


3. Nak untung banyak, labur konsisten.

- untuk orang yang modal kecil dan tidak faham secara secara mendalam tentang ilmu fundamental dan technical analysis. Yang penting konsisten. Yang penting pemilikan aset kita bertambah. Jangan tengok harga. Pejam dan beli aje.


CNP Ameron